Pakistan'dan Hindistan'a Keşmir ültimatomu: 'Tam Güçle cevap vereceğiz'

Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırması halinde ‘tam güçle’ cevap verileceği uyarısında bulundu.

Pakistan ile Hindistan arasında, ‘Keşmir krizi ‘yüzünden tansiyon yükseliyor. Pakistan ordusu tarafından yapılan açıklamada, Hindistan tarafından yapılacak herhangi bir saldırıya karşı, savunmaya hazır olduklarını ve bunun gerçekleşmesi halinde, “tam güç' ile cevap verileceği uyarısında bulunuldu.

Hükümet sözcüsü, Pakistan ordusu tarafından yapılan açıklamanın; Başbakan İmhan Han'ın, ordunun muhtemel bir saldırıya karşı hazırlıklara başlamasını onaylamasından bir gün sonra geldiğini söyledi.

‘SALDIRI OLURSA CEVAP VERİRİZ'

Geçen cuma günü iki nükleer silahlı komşu arasındaki çıkan gerginliği dikkati çeken Pakistan askeri sözcüsü Asif Ghafoor, yaptığı açıklamada, “Savaşı başlatmak gibi bir niyetemiz yok, ancak muhtemel bir saldırı tehdidine tam güçle cevap vereceğiz” dedi.
Rawalpindi şehrinde düzenlediği basın toplantısında konuşan sözcü Ghafoor, "Savaşa gitmek istemiyoruz. Ama bize empoze edilirse cevap verme hakkımız var" dedi.

EN BÜYÜK SALDIRI

Hindistan, geçtiğimiz hafta Pakistan merkezli Jaish-e-Mohammed (JeM) silahlı grubu tarafından iddia edilen tartışmalı Keşmir bölgesinde düzenlenen ve 42 Hint askerinin hayatını kaybettiği intihar saldırısının sorumlusunun Pakistan olduğunu söylemişti.
Kanlı saldırı 1989'da başlayan silahlı direnişin başlamasından bu yana en büyük saldırı olarak kayıtlara geçmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.