Sevgililer Günü Saçmalığı- “Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır."

Müslümanlar olarak Batıdan gelen ve işimize hiçbir şekilde yaramayan şeyleri hayatımıza lense etmeye çok meraklıyız. Sevgililer günü yılbaşı gibi. Hatta düğünlerimiz bile batı tarzlarında yapılır hale geldi başı örtülü bayanlar bile karışık ortamda salonlarda dans etmektedirler göbek atmaktadırlar bu ne Türk kültürüne nede İslam kültürüne uymaz. Onca erkek ve kadının arasında yapılan bu hareket Batının İslamiyet’i yok etme projelerinin binde biridir. Lakin sanki İslam’da bu tür şeyler varmış gibi kabul edilir düğünlerimiz helallere göre değil de haramlara göre şekillenir. Aman bir kere evleniyoruz canım diyerek İslami kurallar bir anlık heves için el tersi ile itilir. Asıl konumuz olan sevgililer gününe gelelim. Ansiklopedik bilgilerine bakalım bu günün.

Sevgililer Günü,
  • ‘’Her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” (İngilizce: St. Valentine’s Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.’’
    Kaynak: (Oxford Dictionary of English 2e, 2003, Oxford University Press, Valentine maddesi)
  • 1908 tarihli Katolik Ansiklopedisi’ndeki eski şehitler listesinde, 14 Şubat gününe kayıtlı, inancı yüzünden öldürülmüş üç tane Aziz Valentine geçmektedir: Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı tarihi dökümanlarda hiç geçmemektedir ve kimi tarihçilere göre sadece bir efsanedir. Valentine’nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir. 1969 yılında kilise takviminden Aziz Valentine gününü çıkarmıştır.
Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü EN ÇOK SATIŞ YAPILAN VE KAZANÇLI OLAN BİR GÜNDÜR, Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır. Tüketim çılgınlığının diğer adıdır aslında. Zenginlerin aklını kullanarak ürünlerini satması için büyük fırsattır bu…
Hadisi şerifte hediyeleşin, çünkü hediye sevgiyi artırır, düşmanlığı giderir (abni asir) insan yeni evlidir. Hanımına hediye alabilir arkadaşına hediye alabilir, güzel bir adettir ama sevgili denince bu bizim kültürümüzde yoktur. İslam da flörte teşvik etme yoktur. İslam dini meşruiyeti ön plana çıkartır, gayri meşru olan ilişkileri ise yasaklar. Haram kılar. Kendi dinimizin emir ve yasakları bizleri bağlar. Başkalarının dinindeki adetleri ise onları bağlar efendimizin bir hadisi şeriflerinde şöyle diyor.
“Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır.” Ebû Dâvud,Ahmet
“Bizim dışımızdakilere benzeyen bizden değildir” Tirmizî
“Kimde bir kavmin özelliği galipse, o da onlardandır” İbn Mes’ûdYahudi ve Hıristiyanlara benzemeyin. Bizden başkasına benzemeye çalışanlar bizden değildir. (Tirmizi, Ebû Dâvûd)Bir kişi diğer bir kişinin ameline, yoluna ve âdetine razı olursa, muhakkak ki o, onlardandır. (Kenzül-Ummal)İnsanların hepsi çalışır (amel işler); kimi nefsini (Allah yolunda) satarak kurtarır, kimi de (şeytan yolunda satarak) helak eder. Bugün amel var, hesap yok; yarın hesap var amel yok. Ve ameller, sonlarına göre değerlendirilir. (Müslim ve Nesai)Hazreti Huzeyfe şöyle der: Ahlak ahlaka benzemedikçe kılık kılığa benzemez.(Deylemi, Musnedu’l-Firdevs)İbni Mesud’da kalp kalbe benzemedikçe kılık kılığa benzemez. der (İbnu Ebi Şeybe, Musannef)
İnsan kıyamette sevdikleriyle haşrolacak kardeşlerim kimlerin adetlerini sevdiğimize dikkat edelim. Bir kavme özenmeye doğru gidiyoruz Kur’ana sarılalım.. Batı kültüründe aramayalım rahatlığı. Başkalarına siz uymayın başkaları size uysun.
Nedir bu batı Merakı Kuran ve hadisleri iyi okuyun en modern ve en güzel kurallar İslamiyet’te mevcuttur batının ahlaksızlığı yüzünden bugün doğurganlık oranı azalmıştır oralarda. Çünkü küçük yaşta bile bir kızla erkek ilişkiye girebilir bunda utanacak bir şey gözetmezler. Batı kültüründen etkilenen Müslüman toplumlar bataklığa itilmektedir. Televizyon denilen aracın şehvet odaklı kullanıldığı aşikârdır tüm senaryolar bir kız ve erkek üzerine kurulmuştur. Kızla erkeğin yatak odası görüntüleri bizlere servis edilip bilinçaltımıza yerleştirilmektedir. Masum görünen televizyon aşkları İslami açıdan bakınca mide bulandırıcı hatta kana karışan bir kanserdir. Aşk ve sevgi bir güne sığacak kadar basit değildir. Peygamber efendimiz bir birinizi sevin hediyeleşin derken bir gün gözetmemiştir. Her hangi bir günde hediyeleşebilirsiniz eşlerinizle. Lakin flört olayı bataklıktır. Sevgilime hediye aldım mantığı İslam âdeti değildir. Eşinize kocanıza hediye alabilirsiniz ama bu güne sığdırmak batılı kâfirlerle birlikte hareket etmek bizim kimliğimize yakışmaz…
SÖZLERİMİ BİR AYETLERLE BİTİRMEK İSTİYORUM..
Ey iman edenler! Kendilerine kitap verilenlerden bir guruba uyarsanız imanınızdan sonra sizi yeniden inkârcılığa sevk ederler. (Ali-İmran,100)
Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. (Maide,51)
Zalimlere en ufak bir meyil göstermeyin, yoksa size ateş dokunur. (Hûd, 113.)
Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah’ın yoludur. (Bakara, 120)
Mustafa Kuş

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.