Arakan Savaşçıları karakola saldırdı: 9 polis öldü...

Myanmar'ın işgal altında tuttuğu Arakan eyaletinde bir karakola düzenlenen saldırıda 9 polis öldürüldü..Saldırıyı katliama uğrayan Arakanlı Müslümanların haklarını ve özerkliğini savunan 'Arakan Kurtuluş Ordusu 'üstlendi..

Arakan'ın  Emniyet Müdür Yardımcısı Maung Maung Soe, Arakan Ordusu adlı örgütün 100 kadar üyesinin, dün gece Sittwe yakınındaki Yoetayote köyünde karakola saldırdığını açıkladı.

Maung Maung Soe, saldırıda karakoldaki 9 polis memurunun hayatını kaybettiğini söyledi.

Arakan Kurtuluş Ordusu yapılan zulme karşı ve Arakan'ın özgürleşmesi  talebiyle silahlı eylemler düzenliyor. Savaşçılar daha önce Kaçin ve Şan eyaletlerinde de Myanmar askerleriyle çatışmalara girmişti.

Myanmar ordusu, ocak ayında 13 polisin öldüğü, 9'unun yaralandığı saldırıdan sonra Arakan Kurtuluş Ordusu'nu terörist örgüt ilan etmişti.

HEDEFLERİ NE ? 
Arakan Kurtuluş Ordusu amaçlarının “meşru müdafaa ilkesi doğrultusunda Arakanlıları devlet zulmüne karşı savunma, kurtarma ve koruma” olduğunu söylüyor.
Ayrıca sivillere yönelik saldırı düzenlemediklerini belirterek, “terörist” tanımlamasını reddediyor.
Kriz Grubu, Arakan Ordusu üyelerinin büyük çoğunluğunun 2012’de çıkan isyana devletin verdiği yanıta öfkelenen Arakanlı erkekler olduğunu söylüyor.
Bölgeden kaçmaya çalışanlar, botla Malezya’ya gidiyorlardı. Ancak Malezya donanması 2015 yılında bu göç yolunu kapattı ve binlerce kişinin deniz ortasında mahsur kalmasına yol açtı.
Arakanlı Müslümanlar, büyük bir yoksulluk içerisinde yaşamak zorunda. Vatandaşlıkları ve seyahat etme özgürlükleri yok.
ICG, tüm bu gelişmelerin ARSA’ya katılmları artırdığını söylüyor.
100 binden fazla Arakanlı köylerinden kaçtı ve sınırı geçerek mülteci kamplarının taştığı Bangladeş’e sığındı.
Myanmar’dan kaçan Arakan Müslümanları, Budist rahiplerce desteklenen ordunun, köyleri yerle bir ettiğini ve sivilleri öldürdüğünü söylüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.