Gazze'den İsrail'e roketli saldırı-Netanyahu, ABD ziyaretini yarıda kesip İsrail’e dönüyor

ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri'yle ilgili yaptığı açıklamadan sonra Ortadoğu'da tansiyon yükseldi. Gazze'den fırlatıldığı söylenen bir roketin Tel Aviv'deki bir evin çatısına isabet ettiği ve evde yangın çıktığı, olayda ise en az 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze Şeridi'nden atılan roket, İsrail'in merkezindeki bir evi vurdu. Sabah erken saatlerde atılan roket alarma geçirdi. Saldırıda en az 6 kişinin yaralandığı, yaralıların Meir Hastanesine kaldırıldığı açıklandı. Filistin medyası, Hamas'ın, İsrail güçlerince düzenlenebilecek karşı saldırı için hazırlıklara başladığını duyurdu.

Tel Aviv'in Şaron sokaklarında hava taarruzu sirenleri çalarken, kentin kuzeybatısında oturanlar sabah erken saatlerde sığınaklara yönlendirildi.

Resmi bir ziyaret için Washington'da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise olayın ardından yaptığı ilk açıklamada ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin ardıdan ziyaretini kısa keserek ülkesine döneceğini açıkladı.

Şaron bölgesinde verilen alarmın ardından Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına doğru roket atıldığı tespit edildi." açıklaması yapıldı.

İsrail polisi, merminin Sharon bölgesindeki Mishmeret topluluğundaki bir evi vurduğunu doğruladı. Ev yanmaya başladı ve kısmen çöktü, ancak olay yerine hızla gelen itfaiyecilerin müdahalesiyle alevleri söndürüldü. Olayda 7 kişi yaralandı.

İsrail, benzer bir saldırı yaşanması durumunda Gazze Şeridi'nde tespit edilmiş olan 100'ün üzerinde Hamas hedefinin hava operasyonlarıyla vurulacağını ifade etmişti.

Bu arada Gazze'yi yönetin Hamas'ın başkanı Yahya Sinwar ise, bugün öğleden sonra yapılması planlanan bir halk toplantısını iptal etti.

Netanyahu 'ulusal güvenliği iflas etti'

Öte yandan Başbakan Netanyahu'nun gelecek ayki seçimlerdeki baş rakibi olan Mavi-Beyaz Koalisyonun lideri eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, roket saldırılarından Netanyahu'yu sorumlu tutarak, “Başbakan'ın ulusal güvenliği iflat etti” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv yakınlarına atılan roket sebebiyle ABD ziyaretini yarıda kesme kararı aldı. Russia Today, Netanyahu'nun saldırıya karşılık verileceğini söylediğini bildirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.