İŞGAL EDİLEN KIRIM’DA TOPLU BASKIN: GÖZALTILAR VAR

Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci güçlerin Kırım Tatarlarına karşı uyguladığı baskı artarak devam ediyor.

Bu sabah, 27 Mart tarihinde, çoğu Akmescit’te (Mamak ve Bavurçı) olmak üzere en az 25 Kırım Tatarının evine baskın düzenlendi. Bazı evlerde aramalar sona ererken bazılarında hala devam ettiği belirtildi.

Gazeteci Anton Naumlyuk, baskından bir gün önce işgalci güçlerin baskında şahitlik etmeleri için 60 teknik okul öğrencisi topladığını belirterek, evlerine Rusya Federal Güvenlik (FSB) görevlileri tarafından baskın düzenlenen Kırım Tatarlarının isimlerini yayınladı. Bunlar:

Akmescit

1.Ruslan Süleymanov 
2. Remzi Bekirov
3. Osman Arifmemetov
4. Rüstem Şeyhaliyev
5. Erfan Osmanov
6. Aziz ve Akim Bekirovlar
7. Abdülaziz, Şaban ve Zarema Ümerovlar
8. Mecit Abdurahmanov
9. Tofik Abdulgaziyev
10. Yaşlar Muyedinov
11. Seitveli Seytabdiyev
12. Edem, Rüstem ve Elzara Yayaçikovlar
13. Bekir Adılov
14. Seyran Murtaza
15. Cemil Gafarov
16. Server Gaziyev
17. Alim ve Farhat Kerimovlar
18. Riza İzetov
19. Vladlen Abdulkadırov
20. Rüstem Seythalilov
21. Farhad Bazarov

Karasupazar (Belogorsk) bölgesi:

Mustafa Abdullayey
İzet ve Güzel Abdullayevler

Bunun yanı sıra Kurman (Krasnogvardeyskoye) bölgesi Büyük Onlar (Oktyabrskoye) kasabasında Edem Yayaçikov’un akrabalarının evinde arama yapıldığı bildirildi.

Aramaların Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlileri tarafından işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla uydurduğu sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde yapıldığı ifade edildi.

Kırım Tatarı Tofik Abdulgaziyev’in evine düzenlenen baskın nedeniyle olay yerine gelen avukat Emil Kurbedinov, işgalci güçlerin eve girmesine izin vermediğini kaydederek, Tofik Abdulgaziyevin aramadan sonra alıkonularak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü ifade etti ve Kırım Tatarının FSB’ye götürüldüğü tahmininde bulundu.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.