Kuveyt halkı, liderler arasında en çok Erdoğan’ı destekliyor

Washington Yakın Doğu Politikası Enstitüsü tarafından, Kuveyt’te yapılan bir ankette, ülke liderlerine verilen destekte Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 64 ile birinci sırada gelirken, en az oyu da yüzde 5 ile ABD Başkanı Trump ve Rusya Cumhurbaşkanı Putin aldı. Kuveyt halkının yüzde 85’i ise , İsrail’le olan ilişkilerin normalleştirmesine karşı çıktı.

Arap ve İslam ülkelerinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgi ve saygı her geçen gün büyüyor. Mazlum ve mağdur halkların haklarını savunan ve zor zamanlarda maddi ve manevi olarak yardımlarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgi Kuveyt'te de gözlendi. Washington Yakın Doğu Politikası Enstitüsü tarafından yapılan bir ankette, Kuveyt halkı, dünya liderleri arasında en çok Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediği ortaya çıkarken, en az desteği de ABD Başkanı Trump aldı.
Kuveyt halkının yüzde 85'i de, İsrail'le ilişkilerini normalleştirmesine karşı çıktı.

EN AZ DESTEĞİ TRUMP ALDI

Ankete katılan 1.5 milyon Kuveyt'linin yüzde 64'ü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destek verirken, ABD Başkanı Donald Trump'a verilen destek ise yüzde 5 civarında kaldı. Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin de, Trump'la aynı oyu aldı.
Kuveyt halkının yüzde yüzde 25'i Yemen'deki Husiler, yüzde 11'i de Lübnan Hizbullah hakkında olumlu görüş bildirdi.
İran ile ilişkiler hakkında ise Kuveyt halkının yüzde 52'si Tahran'la iyi ilişkiler sürdürülmesi yönünde görüş bildirdi.

‘İSRAİL'LE NORMALLEŞMEYE HAYIR!

Öte yandan S.Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülke liderleri İsrail ile bağları güçlendirirken, Kuveyt halkı ise İsrail ile norleşmeyi sıcak bakmadı.
Washington Yakın Doğu Politikası Enstitüsü tarafından yapılan anket, Kuveyt'in yüzde 85'inin İsrail'le ilişkilerini normalleştirmeye karşı çıktığını gösteriyor.
Ankette ayrıca, halkın yüzde 52'si kuşatma alındaki Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ı desteklerken; yüzde 63'ünün ABD'nin, Arap ülkelerinin İsrail-Filistin barış görüşmelerine katılma önerisini kabul ettiği bildirildi.
Ankette, Kuveyt'in ezici çoğunluğunun, hükümetlerinin yolsuzlukla mücadeleye çaba göstermediğine inanırken; yüzde 30 ile 40'ı hükümetin kadın hakları, mahremiyet ve vergi konularında iyi çalıştığına inanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.