Rusya Müftüsü: 15 yıl sonra Rusya nüfusunun 3’te 1’i Müslüman olacak

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, önümüzdeki 15 yılda Müslümanların Rusya nüfusu içindeki payının yüzde 30’a yükselebileceğini söyledi. Rus Rahip Smirnov ise Müslümanlar daha fazla çocuk doğuruyor ,Ruslar 2050’ye kadar ‘bitecek’ dedi..

Rus Ortodoks Kilisesi Aile annelik ve çocukluğun korunması komisyonu Başkanı Dmitri Smirnov ise Müslümanların daha fazla çocuk doğurduğu için bu tahminlerin doğru olduğunu söyledi. Duma’da “Rusya’da İslam tarihi: yurtseverlik ve bir arada yaşama gelenekleri” konulu konferansta konuşan Gaynuddin, “Yetkinliğinden şüphe duymadığımız uzmanların tahminlerine göre, önümüzdeki 15 yıl içerisinde Rusya nüfusunun yüzde 30’u Müslümanlardan oluşacak” dedi. Müftü Gaynuddin, polisin verilerine göre geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda 320 binden fazla camilerde ve mescitlerde Müslümanın namaz kıldığını hatırlattı.

Rus Rahip: Ruslar 2050’ye kadar ‘bitecek’

Govorit Moskva radyosuna konuyla ilgili demeç veren Rus Ortodoks Kilisesi Aile annelik ve çocukluğun korunması komisyonu Başkanı Dmitri Smirnov, müftünün bu tahmininin doğru bulduğunu, Rusya’da az çocuk doğuran halkların ‘sona ermesinden’ endişe duyduğunu söyledi. Müslümanların daha fazla çocuk doğurduğunu belirten Smirnov, “Tatarlar değil, özellikle Kafkaslar. Çeçenlerin ve İnguşların 8’er çocuğu var. Ruslar 2050’ye kadar ‘bitecek’ Burada tamamen diğer milletten insanlar yaşayacak; Çeçenler, İnguşlar, Araplar” diye ifade etti. Smirnov, bu durumu değiştirmek için artık çok geç olduğunu söyledi. Rusya’da 150 milyonluk nüfusun yüzde 10-15’inin Müslüman olduğu tahmin ediliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.