Ve PAPA'dan açıklama geldi...Terör bile diyemedi!

Böyle bir vahşet karşısında, Papa, zorunlu bir taziye mesajı yayınladı. Fakat "terör" ifadesini bile kullanmadı! Hristiyanların başı Papa'ya göre bu olay 'anlamsız şiddet eylemleri'  


Papa, Yeni Zelanda'da yaşanan vahşet karşısında, "terör" ifadesini bile kullanmadı, "anlamsız şiddet içerikli davranış" diyerek olayı sıradan bir hadise gibi gördüklerini belli etti... Halbuki bu vahşeti yapan, "anlamını" da açıklamıştı!

Vatikan'ın yayınladığı resmi mesajda, 'terör' ifadelerine yer verilmedi. Mesajda; "Papa Francis Christchurch’deki iki camiye yönelik 'anlamsız şiddet içerikli davranışlar' nedeniyle hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğunu öğrenmekten derin bir üzüntü duyuyor ve bu saldırıların ardından bütün Yeni Zelandalılarla, özellikle de Müslüman topluluğuyla, gönülden dayanışma içerisinde oldığunun bilinmesini istiyor." ifadeleri yer aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.