28 Şubat Devam ediyor: "Müebbetten üç yıl eksik" diye yeniden cezaevine konuldu..

28 Şubat sürecinde ''İBDA-C'' hükümlüsü arkadaşlarını cezaevinde ziyaret ettiği için gözaltına alınan ve işkence altında verdiği ifadeyle 17 yaşında idamla yargılanan Fahri Önder, önce müebbet yedi, sonra yasal değişikliklerle 2005 yılında tahliye oldu. Ancak Önder''in yaşamı, Yargıtay''ın ''3 yıl eksik yattın'' kararıyla yeniden kabusa döndü

1999 yılında İBDA-C davasından cezaevinde yatan arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra, Fahri Önder''in başına gelmeyen kalmadı. 17 yaşında polis tarafından gözaltına alındı. 8 gün İstanbul Terörle Mücadele''de ağır işkencelere maruz kaldı. Polisler ''Annene de aynı işkenceyi yaparız'' deyince suçlamaları kabul etmek zorunda kaldı. DGM tarafından tutuklandı, 17 yaşında idamla yargılandı, müebbet hapis cezası aldı.

2005''TE TAHLİYE OLMUŞTU

İnfaz Kanunu ve TCK''da yapılan değişiklikler sayesinde 2005 yılında tahliye oldu. Ancak Yargıtay 9. Ceza Dairesi''nin ''3 yıl eksik yattığı'' yönündeki kararıyla hapse girme tehdidi altında. Şimdi eşi ve üç çocuğuyla birlikte kaçak durumda. 28 Şubat sürecinde başlayan zulüm onun için hâlâ devam ediyor. Ergenekon ve Balyoz sanıklarının salıverildiği bugünlerde yeniden yargılanmak istiyor.

FİLİSTİN ASKISI, ELEKTRİK...

''İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi''ne gözlerim bağlı girdim. 15 kişinin önünde tüm elbiselerimi soydular. Zaten önceden senaryoyu hazırlamışlar. Uydurdukları suçları kabul ettirmeye çalışıyorlardı. Önce tazyikli suyla işkence yaptılar. Filistin askısına astılar. Elektrik verdiler. Ancak suçlamalar çok ciddi olduğu için bir süre direndim. En sonunda ''anneni ve küçük kardeşini de buraya getirip aynı işkenceleri yapacağız'' diyerek tehdit ettiler.'' diye yaşadıklarını anlattı.

NE İŞİN VAR ORADA

Fahri Önder, ''O esnada yan odalardan kadın çığlıkları geliyordu. O çok büyük bir psikolojik işkenceydi. O sözü duyduktan sonra uydurdukları tüm işkenceleri kabul etmek zorunda kaldım'' ifadeleriyle maruz kaldığı işkenceyi anlatan Önder, kendisine bu muameleyi yapan polislerin ''Madem ülkücüsün... Ne işin var İBDA-C''lilerin içinde? Madem hizmet etmek istiyorsun, Fetullah Gülen cemaatine katılsana!'' dediklerini aktardı.

Bu zulüm artık bitsin

28 Şubat''ın baskı ortamında, vücudundaki işkence izlerini ne doktorun ne de çıkarıldığı mahkemedeki hakimin dikkate almadığını söyleyen Önder, şöyle konuştu: ''Cezaevine girdikten 6 yıl sonra 2005''te TCK ve İnfaz Kanunu''nda yapılan değişikliklerin ardından dışarı çıkabildim. Ancak Yargıtay 9. Ceza Dairesi''nin incelemesi sonucunda 3 yıl eksik yattığım sonucuna varılmış. Bir daha cezaevine girmek istemediğim için kaçak yaşıyorum. Çıktıktan 6 ay sonra evlendim. Şimdi 3 çocuğum var ve kaçak durumdayım. 28 Şubat zulmü hala devam ediyor benim için. Yeniden yargılanmak istiyorum. Bu zulüm artık bitsin.''

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.