Ali İhsan Karahasanoğlu soruyor: Bu pozu Ak Parti'li bir vekil verseydi neler olurdu?

Kesin sonuçları bir türlü açıklanamayan ve tutanaklarda hileler yapıldığı öne sürülen İstanbul’daki seçime ilişkin tartışmalar ve gergin bekleyiş devam ederken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Ümraniye’de bir oy toplama merkezine girerek oy çuvallarının üzerine uzanıp poz vermesi “hayda” dedirtti.

Devamlı gündemde kalabilmek için eşcinsel sapkınların fuhuş haklarını savunmak adına emniyet güçlerinin TOMA araçlarını tekmelemek gibi önüne çıkan hiçbir fırsatı kaçırmayan ve şovmenlikle suçlanan Tanal’ın bu son davranışı, “Oy torbaları Mahmut Tanal’a mı emanet?” sorusuna yol açtı.

CHP’li Tanal, oy torbalarının üzerinde çektiği fotoğrafları, “Ümraniye’de Seçim itirazları nedeniyle sandıkların içeriğinin değiştirilmemesi için nöbetçiyim. Görevimin başındayım” ifadeleriyle sosyal medya hesabından da paylaşırken, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu duruma tepki gösterdi.

Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısının konuya ilişkin bölümünde şunları kaydetti:

“CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın fotoğrafı.. Ümraniye’de bir spor salonuna toplanan oy çuvallarının üzerine uzanıp yatarken fotoğraf çektirmiş..

Yakın planda, yanında başka kimse yok.. Laubalilik diyerek geçebilir miyiz? Ben geçemem.. Ben o fotoğrafı, Ümraniye seçim çevresinin sorumlularının, ilçe seçim kurulunun yetkililerinin, CHP milletvekilleri ile ne kadar yakın ilişkide olduklarının fotoğrafı olarak görürüm.. Düşünebiliyor musunuz?

Tutanaklardaki rakamların, sandıkta kullanılan oylarla uyumlu olup olmadığının tespiti için itiraz yapılıyor.. Bir büyükşehirin kazanan adayını değiştirecek sayıda usulsüzlük olduğu iddia ediliyor.. O oyların, tekrar sayılması gündemde.. Ama o oyların bulunduğu çuvalların üzerinde, bir milletvekili uzanmış yatıyor.. Her şeyi anlatıyor aslında, o fotoğraf. Sandık yetkililerinin.. Seçim kurulunun.. Kimlere teslim edildiğini gösteriyor..

AK Parti’nin 17 yıldır iktidarda olmasına rağmen.. Hâlâ muktedir olamadığını gösteriyor.. O fotoğrafı bir AK Partili milletvekili verseydi.. Hele hele tartışmalı bir seçim sonrasında vermiş olsaydı.. Kıyametler kopardı.. Ama Mahmut Tanal.. Övünç ile paylaşıyor, oy çuvallarının üzerinde yatarken çekilmiş fotoğrafını.. O çuvallarda oylar tekrar sayılacağı zaman.. Oylar eksik çıkarsa.. Fazla çıkarsa. Değiştirilmiş olursa.. Kim verecek onun hesabını? Mahmut Tanal’a, milletvekili olması hasebi ile kapıları açıp. Sonra da çuvalların üzerinde fotoğraf çektirenler mi? Hiç sanmıyorum.. “Gözümüzden kaçmış” diyecekler.. Ama gözümüzden kaçan daha başka neler yapılmış, itirazlar incelendiğinde göreceğiz..”

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.