Eyüp Ethem Köylü’den direniş ruhlu sergi…

Hayatının çeyrek asrını zindanda geçiren Eyüp Ethem Köylü, portre çalışmalarından hat sanatına, karakalem çalışmalarından yağlı boya tablolara kadar birçok eserini sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.Eyüp Sultan'da 25 -28 Nisanda düzenlenecek Kitap Fuarı kapsamında tüm sanatseverler sergiyi de gezebilecek..

Siyasi ve hukuki olumsuzluklar sebebiyle hayatının en zorlu dönemini kısa bir süre önce arkasında bırakan Eyüp Ethem Köylü, hükümlülük süreci boyunca geliştirdiği “resim merakı”nı direniş ruhlu bir ressam-sanatçı kimliği ile yansıtıyor.
“Zindan Çizimleri” adı altında topladığı çalışmalarını ‘İnsan, Tabiat, İnsan ve Tabiat, Tarihi Şahsiyetler, Mücerret ve Diğer’ kategorileriyle hayata geçiren Köylü, “Hapishaneler unutulmaya unutturulmaya her zaman müsait yerler olmuştur. Resim yaptığım anlarda ben bilinç olarak cezaevinde olmuyordum. Belki de sanat sayesinde unutmadım ve unutulmadım” diyor.



Sanatçının son dönem çalışmalarının bir kısmı, 24 Nisan 2019 tarihinde Feshane caddesi Zal Mahmut Paşa önü Eyüp Sultan/ İstanbul adresinde gerçekleşecek olan dergi fuarındaki sergide sanatseverlerle buluşacak.



“www.eyupethemkoylu.com” adresinden veya @eyupethemkoylu instagram hesabı üzerinden Eyüp Ethem Köylü’nün çalışmalarına ulaşabilirsiniz.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.