Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ''seçim'' açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener’in düzenlediği ortak basın toplantısında ana gündem seçimlerdi. Kılıçdaroğlu YSK'yı ve Hakimleri suçladı,Akşener ise Erdoğan'ı Milletin iradesine saygı duymamakla itham etti..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme sonrası iki lider kameraların karşısına çıktı.

AK Parti'nin İstanbul genelinde oyların yeniden sayılmasına ilişkin başvurusunu değerlendiren Kılıçdaroğlu,"Türkiye'nin bir an önce seçim atmosferinden çıkıp güncel temel sorunlara eğilmesi lazım. Bunu istiyoruz" dedi.

YSK hukuk güvenliğini sağlamak zorundadır. Oyların yeniden sayılmasına yönelik bizim hiçbir itirazımız olmadı. Neye itiraz ettik, itiraz hukuk içinde olmalı. Seçimleri düzenleyen yasanın 112'nci maddesi delil ve gerekçe gösteremeyenlerin itirazları incelenemez diyor. Varsa bir şey delilini koyarsın itirazını yaparsın.

YSK sandık güvenirliğini bozar bir sürecin içine girmiştir. Hukuk devleti ise kanunda bir gerekçesi vardır. Hakimin tarifsizliği ve bağımsızlığı önemlidir. YSK'daki hakimlere sesleniyorum. 38 ilçeyi yeniden sayacağız diyorlar. Hangi gerekçeyle neden? Islak imzalı tutanaklarda AKP'nin temsilcisinin imzası var, MHP'nin temsilcisinin imzası var, bizim imzamız var. Niçin seçim sırasında tutanaklara şerh düşmediler? Benim YSK yargıçlarından istediğimi ıslak imzalı tutanakları önünüze koyup karar verin, yarın çocuklarınızın yüzüne bakacaksınız. 38 ilçede yeniden sayım, niçin yeniden seçim? Bir demokrasi olayıdır ya demokrasi adına karar verilecektir ya da demokrasi yargıçlar tarafından katledilecektir.”

Daha sonra Akşener konuya dair açıklamalarda bulundu.

"Erdoğan'a 'muhtar olamaz' denmişti. Bu millet kendisini başbakan yaptı. 'Cumhurbaşkanı olacağım' dedi, bu millet onu da yaptı. Bu sandıktan çıktı. Milli iradeye saygısızlığı bu gazi ve aziz millet affetmez. Sandıkta cezasını vererek affetmez" diyen Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı milletin iradesine saygı duymamakla suçladı.

'80 İHTİLALİNİ YAŞAMIŞ BİR NESİLİZ'
Akşener şöyle devam etti:

"80 ihtilalini yaşamış bir nesiliz. Kenan Evren'i bir seviye daha ileri taşımış bir Erdoğan ile karşı karşıyayız. 'AK Parti kazanana kadar seçim yenilenmesi' ancak Afrika ve Güney Amerika diktatörlüklerinde olur."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.