"NATO ve üslerine hayır!"

​​Malatya'da NATO Kürecik Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından 'NATO'ya ve üslerine hayır' temalı basın açıklaması düzenlendi.

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından Malatya Soykan Meydanı'nda "NATO'ya ve üslerine hayır cuması" temalı basın açıklaması düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasının metnini inisiyatif adına Bahir Aydın okudu.

Aydın, nisan ayının ilk cumasında "NATO'ya ve üslerine hayır!" demek için yeni bir basın açıklaması düzenlediklerini belirtti.

Aydın, "Geçtiğimiz günlerde bir gazetede yayınlanan haberde NATO’da üst düzey görevlerde bulunan Amerikalı bir generalin yöneticiliğini yaptığı ve Amerikan donanmasına taktik ve strateji üreten Denizcilik Enstitüsü tarafından 2018 yılında basılan bir kitapta ABD Deniz Kuvvetlerine bağlı 6. Filonun Türk Deniz Kuvvetlerine saldırdığı savaş senaryosu ortaya çıktı. Senaryoda Yunanistan’ı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimini savunan ABD’nin Türkiye’yi ‘Uzun Süredir Dostluk İçinde Bulunulan Güçlü Bir Düşman’ olarak tanımlaması dikkat çekiyor. Senaryoya göre Kuzeyde Sakız Güneyde ise Amorgos adalarında üslenen ABD birlikleri Ayvalık, İzmir, Çeşme, Kuşadası ve Bodrum’u hedef alıyor." dedi.

"NATO’nun ülkemize müdahalesinin provası yapıldı"

2010 yılında yapılan NATO tatbikatında Türkiye haritası kullanılarak "İç Savaş ve Dışarıdan Müdahale" senaryosunun konuşulduğunun ortaya çıktığını belirten Aydın, "FETÖ'cü subayların NATO karargahlarında aktif olarak görev aldığı 2010’ların başında düzenlenmiş olan tatbikatın senaryosu, ‘İç Karışıklık Yaşayan Bir Ülkeye NATO Müdahalesi’ olarak kurgulandı. Kırmızı ülke diye belirtilen ülkede yani Türkiye’de çıkan iç karışıklığın etnik ayrımcılıkla da desteklenerek halkın birbirine girdiği bu senaryoda, NATO’nun ülkemize müdahalesinin provası yapıldı." ifadelerini kullandı.

"Türkiye’nin S-400 alımı NATO’ya çok büyük risk arz ediyor"

Açıklamalarına S-400'lerin alımıyla ilgili devam eden Aydın, "Diğer taraftan S-400’lerin Rusya’dan alımı konusunda ABD’nin Türkiye’ye savurduğu tehditler her geçen gün artıyor. Sözde stratejik ortağımız Amerika'nın başkan yardımcısı Mike Pence konuyla ilgili olarak en son şu pervasızca açıklamayı yaptı: 'Türkiye’nin S-400 alımı NATO’ya çok büyük risk arz ediyor. Eğer Türkiye S-400 alımına devam ederse F-35 programından çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalır. Türkiye mutlaka bir seçim yapmalı.'" şeklinde konuştu.

DOĞRU HABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.