Seçmenlerin dikkatine! Sandığınızı kontrol edin!

Yerel seçimlerle ilgili sandık sonuçlarının işlendiği tutanaklardaki skandallar tartışılmaya devam ediyor. Vatandaşların, CHP'nin sandık sorgulama sayfasına girip, kendi oy kullandığı sandıktaki sonuçları 'Büyükşehir Belediye Seçimleri' butonuna tıklayarak oy sayılarını kontrol etmeleri öneriliyor.AK Parti'nin, özellikle İstanbul ve Ankara'da tespit ettiği usulsüzlükler sonrası gözler diğer sandıklara çevrildi.
OY KULLANDIĞINIZ SANDIKTAKİ SONUÇLARI SORGULAYIN
Bu nedenle vatandaşların, CHP'nin internet sitesinde "YSK verileri" olarak duyurulan sandık sorgulama sistemine giriş yaparak kendi sandığını sorgulaması önem arz ediyor.
SORGULAMA SAYFASINDA "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SEÇİMLERİ" BUTONUNU TIKLAMAYI UNUTMAYIN
Ancak sorgulama yaparken, TC kimlik numarasına girdikten sonra vatandaşın karşısında çıkan ilk ekranda 'ilçe belediye' sonuçları geliyor ve bu alandaki sonuçlarda sorun bulunmuyor.
Asıl sorun, sorgulama ekranının üst kısmında "Büyükşehir Belediye Seçimleri" butonuna basıldığında ortaya çıkıyor. Bazı sandıklarda ilçe belediye sonuçları normal çıkarken, "Büyükşehir Belediye Seçimleri" butonuna tıklandığında AK Parti'nin oy sayısı "0" ya da "1" çıkıyor.
Sorgulama sonucunda benzer bir hataya rastlayan vatandaşların, durumu AK Parti İl Başkanlığı'na bildirmeleri bekleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.