Fransız Bakan :“Türkiye, Fransa’ya İslâmcı ideolojiyi getirmek istiyor”

Fransız Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, Fransa’da Türk liseleri açılması fikrine sıcak bakmadıklarını ifade ederek, Türkiye’nin bu liseler üzerinden İslamcı ideolojiyi Fransa’ya taşımak istediğini ileri sürd

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa’da Türk liseleri açmak istediğine ilişkin iddialarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, fena halde saçmaladı. Ankara ve İstanbul’da iki lise Fransız eğitim sistemiyle uyumlu bir eğitim vermesine rağmen, Fransa’da Türk liseleri açılması fikrine sıcak bakmadıklarını ifade eden Blanquer, Türkiye’nin bu liseler üzerinden İslamcı ideolojiyi Fransa’ya taşımak istediğini ileri sürdü. “Biz bu tür girişimlerin ilerlememesi için çok dikkatli davranacağız” diyen Blanquer, “Fransa bu girişimler için açık bir alan olamaz” ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi, Le Figaro gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa’da Türk liseleri açmak istediğini ve bu amaçla Fransa’daki uluslararası liseleri incelemek için Paris’e bir heyet göndereceğini yazmıştı.

YENİ AKİT

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.