Metroda başörtülü kadına saldırıya hapis cezası

İstanbul  Bostancı Metro İstasyonu'nda, işe giden başörtülü kadına küfür ederek tüküren saldırgan 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.Mahkeme sanığın "hakaret" suçunu müşteki Pehlivan'ın "mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı" işlediğine hükmetti..

DURUŞMAYA KATILMADI

Anadolu 61. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, müşteki Kerime Pehlivan ve taraf avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Atınç Manap'ın gelmediği duruşmaya, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları ile izleyiciler de katıldı. Duruşmada söz verilen müşteki Kerime Pehlivan, şikayetinin devam ettiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Pehlivan'ın avukatı İsa Mesih Şahin de sanığın sabıkasının bulunduğunu ve suç işlemeye meyilli bir kişilik olduğunu belirterek, "Müvekkile sanığın tükürdüğü kamera kayıtlarıyla açıktır. Sözlü ve fiili tacizde bulunduğu da açıktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi. Sanık Atınç Manap'ın avukatı Ayşen Koçak ise müvekkilinin beraatini istedi.

BİR SUÇLAMADAN BERAAT ETTİ

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanığın "hakaret" suçunu müşteki Pehlivan'ın "mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı" işlediğine kanaat getirerek sanığa önce 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sanığın eylemini alenen işlediği gerekçesiyle verilen cezayı 1 yıl 9 aya çıkaran mahkeme, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan ise suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle sanık Atınç Manap'ın beraatine hükmetti.

DAVACI TARAF İTİRAZ EDECEK

Sanığa, Pehlivan'ın dini değerlerine yapılan hakaretten dolayı hapis cezası verildiğini aktaran Şahin, şunları söyledi: "Sanığa, yine TCK'nin 216. maddesi kapsamında da kamu barışını bozmaya elverişli olmadığı için beraat kararı verildi. Tabii biz bu beraat kararı için üst mercilerde itiraz hakkımızı kullanacağız. Şurası çok önemli, kardeşimizin başörtüsünden dolayı, dini inanış, yaşantısından dolayı hakaret cezasının verilmiş olması kamu vicdanını kısmen olsa rahatlatma adına, adalet duygusunun tesisi adına önemli bir karar."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.