Muhalefet kimin tarafını seçecek?

Yeni bir savaş kapıda. Türkiye boyun eğmediği için, Akdeniz'deki enerji hakkından vazgeçmediği için cezalandırılmak isteniyor. Diriliş Postası yazarı Murat Özer ,Peki muhalefet kimin safında? sorusunu sordu..

HDP'li Garo Paylan, "Acilen S-400 alımından vazgeçilmeli" demiş. Başka şey dese şaşardık. Zaten kendimizi "önce" ABD'nin Ortadoğu'daki kara gücümüz dediği ve kendilerinin siyasi uzantısı olduğu terör örgütlerinden korumaya çalışıyoruz.

19 Mayıs törenlerine Cumhurbaşkanı ülkemizin tüm siyasi liderlerini davet ederek, İstiklal harbinin fitilinin ateşlendiği yerden dünyaya mesaj vermişti. HDP dışındaki tüm partilerin liderlerinin geminin güvertesinden geçtikleri bu mesaj, iç siyasete yönelik bir hareket olarak sanılsa da, gerçekte Batı başkentlerine karşı verilmişti ve mesaj yerine ulaştı.

Cumhurbaşkanı, uzun bir süredir ısrarla Türkiye'nin "milli meselelerinde" iktidar ve muhalefetin birlik içinde olması gerektiğini vurguluyor. Bazıları bunu Cumhur İttifakına alternatif bir şeymiş gibi anlamaya çalışsa da gerçek gün gibi ortada duruyor. Ne AK Parti'nin ne de MHP'nin başka bir ittifaka ihtiyacı yok; bilakis ülkenin böylesi bir birlikteliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

Dünyadaki neredeyse tüm savaşlar enerji kaynaklarına sahip olma güdüsüyle ortaya çıktı. Şimdi Türkiye'nin sınırlarının dibinde, Doğu Akdeniz'de dünyanın en büyük doğalgaz rezervleri bulunmuş durumda. Bunun maddi değerinin 3 Trilyon doları bulduğu ve sadece Türkiye'nin 600 yıllık tüm enerji ihtiyacını karşılayabileceği hesaplanıyor.

Yeni bir paylaşım savaşı kapıda. Türkiye güvenliğini sağlayabilmek için NATO üyelerinden temin edemediği silahları Rusya'dan almaya kalkınca ABD'nin tehditleriyle karşılaşıyor. ABD, "bütünüyle kendi kontrolümüzde" olacak bir hava savunma sistemine sahip olmamız durumunda yaptırımlar uygulayacağını açıkça ilan ediyor.

Türkiye boyun eğmediği için, Akdeniz'deki enerji hakkından vazgeçmediği için cezalandırılmak isteniyor.

Kimler tarafından?

Bu bölgede hak sahibi olmaya çalışan İsrail, darbeci Sisi'nin Mısır'ı, Yunanistan ve yavrusu Güney Kıbrıs ve efendileri ABD tarafından.

Peki Türkiye'nin muhalefeti ne yapıyor?

HDP'li Garo Paylan, "Acilen S-400 alımından vazgeçilmeli" demiş. Başka şey dese şaşardık. Zaten kendimizi "önce" ABD'nin Ortadoğu'daki kara gücümüz dediği ve kendilerinin siyasi uzantısı olduğu terör örgütlerinden korumaya çalışıyoruz.

Ya ülkeyi işgalden kurtardığı iddiasıyla 90 yıldır milletten oy alan CHP ne diyor?  Onu da Genel Başkan Yardımcıları Ünal Çeviköz açıkladı: "S-400 alımı durdurulmalı."

CHP, kendi taraftarlarını "makyajlı adaylar", "habur-oslo istismarı" üzerinden oyalarken, gerçek çatışmada safını seçmiş görünüyor. Bakalım partisindeki herkesi bu "müstemlekeci ruh"a ikna edebilecek mi?

Yorumlar

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.