Pentagon: Türkiye'nin S-400 alması NATO için felaket olur!

ABD Savunma Bakanlığı'nın Uluslararası Güvenlikten Sorumlu Bakan Yardımcısı Wheelbarger, Tükiye'nin Rusya ile S-400 Hava Savunma Sistemleri'nin anlaşmasını sağlamasının NATO için felaket olacağını söyledi..

Türkiye'nin S-400 Hava Savunma Sistemleri'ni teslim alacağı tarih yaklaştıkça ABD'nin korkuları da artmaya devam ediyor..

Washington’daki Atlantik Konseyi’nde konuşan Wheelbarger, “Bu anlaşmanın tamamlanması sadece F-35 programı için felaket olmayacak aynı zamanda Türkiye’nin NATOmüttefikleriyle işbirliği yapamaz duruma getirebilir, ki bu ittifakın savunmasını sağlamak için anahtar öneme sahip” ifadelerini kullandı.

DÜN DE ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ KONUŞMUŞTU

Dün de ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımını tamamlaması durumunda, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) yasasının öngördüğü yaptırımlara maruz kalabileceğini belirtmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'lerle ilgili, anlaşmanın imzalandığını ve alımların bittiğini, ülkeye gelişinin Haziran'a yetişmeyebileceği açıklaması yapmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.