Van'da düzenlenmesi planlanan Gezgin Fest'e STK'ların tepkisi sürüyor

Van'da sivil toplum kuruluşları Gezgin Fest isimli festivalin gerçekleştirilmemesi için ortak bildiri yayınladı.
Ahlak Hareketi adı altında organize olan sivil toplum kuruluşları, yaptıkları açıklamayla söz konusu organizasyona karşı çıktı.
Hareketin açıklamasında, söz konusu festivalde "gençlerin alkole alıştırıldığı, 18 yaşının altındaki kişilerin alana alındığı, Kuran ile alay edildiği, gençlerin milli ve manevi değerlerinin bozulduğu" ifade edildi.
Ahlak Hareketi, geçtiğimiz yıl düzenlenen festivalde Kuran ile alay edildiğini, bu olay nedeniyle herhangi bir özrün de dilenmediğini vurguladı.
Yapılan açıklamada, söz konusu festivalin iptal edilmesi gerektiği belirtildi.

Kuran ile alay

Geçtiğimiz yıl Van'da düzenlenen Gezgin Fest etkinliğinde Kuran ayetleriyle alay edilmiş, söz konusu olay büyük tepki toplamıştı.
Festivalin bu yıl 21-23 Haziran tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyor.
Festivalde Kuran ayetleriyle dalga geçilen bölüm kameralara böyle yansımıştı:



Geçen sene Van’da gerçekleşen ve Allah’ın ayetlerini rock müziği eşliğinde söylenerek dalga geçilen konser bu sene tekrar yapılmak isteniyor! Duyarlı STK’lar konsere izin verecek olan yetkililerle görüştüklerinde “ekonomik sebeplerden ötürü” konserin iptal edildiğini belirtmişler 

MEPA NEWS

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.