Yunan basını: "Türkiye savaş çıkartacak!”

Yunan basını, geleneksel “Türkler geliyor” propagandasını bıkmadan usanmadan servis ediyor. Pilotlarımızın Ege’de Yunan uçaklarını düşürmeyi hedeflediği iddiası ülkede gündem oldu, “Katil Türkler” iması yapıldı.Ayrıca Doğu Akdeniz’de sondaj gelişmesi bir diğer ana gündem maddesi olarak göze çarpıyor.

Amerika’nın İran ambargosu şantajı ve Suriye’de PKK/YPG terör örgütüyle mücadele eden Türkiye için, Yunan basını alışıldık iddiayı yine ısıtarak masaya getirdi: Türkler Ege’de savaş istiyor... Karasularını tek taraflı olarak 6 milden 10 mile çıkaran, bu oldubittiyi tanımayan Ankara’yı da “sınırlarımızı ihlal ediyor, uluslararası hukuka uymuyor” diye karalamaya çalışan Atina, halkına da bu minvalde haberler veriyor.

OLDU BİTTİ KABUL GÖRMÜYOR

Buna son örnek RealNews gazetesinin geniş analizi oldu. Türkiye’nin “günaşırı düzeydeki sınır ihlallerine yeni bir boyut geldi” yorumunu yapan gazete, “Sınırlarımıza yasadışı olarak giren Türk uçakları, cephane yüklü bir şekilde gelmeye başladı. Daha da önemlisi, tüm dünyada geçerli olan iki uçak arası 300 metreden daha fazla yaklaşmama kuralını da çiğneyen tek grup Türk pilotlar... Savaş uçaklarımız bu şekilde geçmişte pilotlarımızın ölümüne sebep olan Türkler ile her gün mücadele ediyor” denildi. Oldubittiyle karasularını 10 mile çıkartmak isteyen Yunanistan’a tepki gösteren Türkiye’yi “saldırgan” ilan eden gazete, Ankara’nın durup dururken niçin savaş istediği sorusunu da (beklendiği üzere) yanıtsız bıraktı.

KIBRIS DA GÜNDEMDE

Söz konusu haberde, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına da değinildi. Güney Kıbrıs’ın egemenlik haklarının açıkça ihlal edildiği iddiası ortaya atılırken, Avrupa Birliği ve Amerika’nın da olaya müdahale etmesinin ne kadar gerekli olduğu savı mercek altına alındı. Nitekim Komşu’da geleneksel “Türkler geliyor” haberlerinin yanı sıra, Doğu Akdeniz’de sondaj gelişmesi bir diğer ana gündem maddesi olarak göze çarpıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.