Diyanet İşleri Başkanı: Ramazan Bayramı'na Şeker Bayramı denmez.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan Bayramı'nda gündeme gelen 'Şeker Bayramı' tartışmalarına ilişkin, "Ramazan Bayramı'nın Şeker Bayramı diye ifade edilmesi yanlıştır. Şeker Bayramı diye bir bayram yoktur." dedi.Bu açıklamanın ardından oruç tutmayıp İslam'ın bayramını Tatil amaçlı kullanan zümreden tepkiler gecikmedi..Şekerci tayfa Ramazan Ayını'da  zaten şeker yiyerek geçirmişti...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 'Şeker Bayramı' tartışmalarına son noktayı koydu. Twitter'dan mesaj yayımlayan Prof. Erbaş, "Ramazan Bayramı'nın Şeker Bayramı diye ifade edilmesi yanlıştır. Şeker Bayramı diye bir bayram yoktur. Bu bayram, Ramazan Bayramı'dır ve bir ibadettir. Böyle bir ifade Ramazan'ın kutsiyetine hafiflik getiriyor. Bu şekilde kullananlar bundan vazgeçsinler" dedi.


BAYRAM TATİL DEĞİL

"Bayramı tatil olarak görmeyelim" diyen Erbaş, "Bu bir ibadettir. Büyüklerimizi, sevdiklerimizi ziyaret edelim. Hatırı sorulmamış hiçbir hasta, gönlü alınmamış hiçbir yaşlı bırakmayalım. Yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümleriyle bayramımıza bir kat daha anlam katalım" ifadelerini kullandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.