T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Mehmed Şevket Eygi, rahmet-i Rahman'a kavuştu

Ehli Sünnet çizgiden taviz vermeyen ve Ümmet'in birliği dirliği için yazılar yazan Mehmed Şevket Eygi tedavi gördüğü hastanede vefat etti..Mehmet Şevket Eygi'ye Allah'tan rahmet, alemi İslam'a sabırlar diliyoruz.

Mehmed Şevket Eygi, bir süre tedavi gördüğü hastaneden evine taburcu edilmişti. Bugün tekrar rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Eygi, tedaviye cevap veremedi ve rahmet-i Rahman'a kavuştu.

Eygi'nin yakınlarından Atilla Şentürk'ün  verdiği bilgilere göre; Mehmed Şevket Eygi, saat 22.32'de hayata gözlerini yumdu.

Böbrek yetmezliği nedeniyle daha önce de yattığı Eyüp Alibey Hastanesinde vefat eden Eygi'nin cenazesi yarın İkindi namazını müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Ehli Sünnet çizgiden taviz vermeyen ve Ümmet'in birliği için yazılar yazan Mehmed Şevket Eygi'ye Allah'tan rahmet, alemi İslam'a sabırlar diliyoruz.

 MEHMET ŞEVKET EYGİ KİMDİR?

Gazeteci-yazar. 7 Şubat 1933, Ereğli / Zonguldak doğumlu. Anne tarafından dedesi Kolağası Neşet Bey'in torunu, öğretmen bir annenin oğlu olarak dünyaya geldi. Öğrenimine 1940 yılında Galatasaray Lisesi'nin ilkokul kısmında başladı. Burada Ünlü kaleci Turgay Şeren, milletvekilliği yapmış fabrikatör Memduh Gökçen, sınıf arkadaşları oldu. Lise döneminde Abdi İpekçi, Mümtaz Soysal ile birlikte okudu. Fransızcayı mükemmel bir seviyede öğrendiği bu okulda Osmanlı nazırlarından Raşit Erer, Birinci TBMM'de Aydın Mebusu olan Enver Tekand, Orhan Şaik Gökyay, Nihat Sami Banarlı, Ahmet Kutsi Tecer gibi önemli hocalardan ders aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.