Türk vatandaşları bırakılmasaydı, Türkiye Hafter güçlerini vuracaktı

'Türk vatandaşları serbest kalmasaydı Hafter’in havadan ve denizden vurulacağını düşünüyorum. En azından bu yönde hazırlık yapıldığını öğrendim.'

Star Gazetesi Yazarı Yahya Bostan, bugünkü köşesinde "Libya'daki altı Türk nasıl kurtuldu?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bostan, burada Hafter güçlerinin alıkoydukları Türklerin serbest bırakılmaması ihtimaline karşı Türkiye'nin vurma kararı aldığını belirtti.

İşte yazının iligli kısmı:

Bir gemideki altı Türk vatandaşını alıkoydular. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanı Akar sert bir açıklama yayınladı. Bu açıklamada alıkonan vatandaşların derhal serbest bırakılması istendi. Aksi takdirde Hafter güçlerinin “meşru hedef” haline geleceği vurgulandı. Bu gelişmeler olurken kaçırılan Türklerin durumunun yakından takip edildiğini, nereye götürüldüklerinin, nerede tutulduklarının, sağlık durumlarının izlendiğini söyleyebilirim.

Mesajda yer alan “meşru hedef” vurgusunu Hafter güçlerinin doğru okuduğu anlaşılıyor. Bu yüzen çok geçmeden altı Türk vatandaşı serbest bırakıldı.

Peki, Hafter güçleri vatandaşlarımızı serbest bırakmasaydı ne olacaktı? Türkiye'nin karadan hamle yapmasına gerek yoktu. Meşru hükümete bağlı güçler zaten Hafter'le mücadele ediyor. Ancak böyle bir durumda Türkiye doğrudan Hafter'i ve karargahını hedef alabilirdi. Türk vatandaşları serbest kalmasaydı Hafter'in havadan ve denizden vurulacağını düşünüyorum. En azından bu yönde hazırlık yapıldığını öğrendim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.