Bosna'nın Türkiye'ye sınır dışı ettiği Doğu Türkistanlı Rena serbest bırakıldı

Bosna’dan Çin’e gönderilmek üzere Türkiye’ye deport edilen Uygur kökenli Rena Yaermaimaiti ve çocuğu serbest bırakıldı.Konuyla ilgilenen duyarlı avukat ve STK yetkililerinin bildirdiğine göre, Doğu Türkistanlı Rena, kızı Esma ile birlikte serbest bırakılmış olup, sınır dışı işlemi yapılmamıştır.

Ne Olmuştu?

Uygur aktivist Arslan Hidayat, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı görüntülerde, Çin'e iade edilmek üzere olduğunu ifade ettiği bir kadın ve kızına yer vermişti. Videoda yer alan Uygur kadının altı aylık hamile olduğu belirtilmişti.
İsminin Rena Yaermaimaiti olduğu belirtilen Uygur kadının Bosna'dan İstanbul'a deport edildiği, buradan da Çin'e iade edileceği öne sürülmüştü.
Uygur aktivistin aktardığı görüntülerde, İstanbul Havalimanı'nda olduğu belirtilen Uygur kadın kamuoyuna yardım çağrısında bulunuyordu.
Mepa News |


"Bosna'nın sınır dışı ettiği hamileUygur kadın ve küçük kızı Türkiye'den Çin'e iade edilmek üzere" http://ow.ly/51hy50vqEhd 
107 kişi bunun hakkında konuşuyor

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.