CHP'nin işçi kıyımı devam ediyor! Açlık grevindeler..

31 Martyerel seçimleri sonrası CHP'ye geçen Bolu Belediyesi'nde işçi kıyımı devam ediyor. İşten çıkarılan ve tepkileri sonuçsuz kalan 97 işçi açlık gerevi başlatacak.

31 Mart'tan önce Kuran-ı Kerim'e el basıp yemin ederek göreve başlayan ve noter onaylı taahhütname ile işçileri çıkarmayacağına söz veren Tanju Özcan, çoğunluğunu temizlik işçilerinin oluşturduğu 97 kişinin işine son verdi.
HAK-İŞ'e bağlı Hizmet İş Sendikası'na üye işçiler işten çıkarılmalarına tepki olarak önce belediye önünde eylem başlattı sonuç alamayınca Bolu'dan CHP Genel Merkezi'nin önüne kadar yürüdü. HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, "Kurban Bayramına kadar bu eylemlerden sonuç alınamazsa, açlık grevleri başlatacağız" demişti.
Emekliliğine 3 yıl kala iki kızının üniversite eğitimi için Ankara'dan Bolu'ya yerleşen ve temizlik işçisi olarak işe başlayan Murat Dinçmen de 31 Mart'ın ardından işsiz kalanlar arasında. Kiralık bir evde kaldıklarını ve 4 kişiden soumlu olduğunu belirten Dinçmen, "Hiç haketmediğimiz şeyler yaşadık. Sorgusuz sualsiz işten çıkarıldık. Şimdi bayram ama bize bayram diye birşey yok" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.