Marmara Adası'nda orman yangını büyüyor; vatandaşlar evlerini terk ediyor

Marmara Adası'nın güneye bakan yamaçlarında öğle saatlerinde başlayan yangın büyüyor. Yangın şiddetli poyrazın da etkisiyle kısa sürede yayıldı ve yamaçlardaki yerleşim yerlerine ulaştı. 2 evin alevlerin arasında kalarak yandığı belirtilirken, vatandaşlar evlerini tahliye ediyor.  Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy durumun vahim olduğunu ve  Evlerin boşaltıldığını, tahliye için gemilerin  yolda olduğunu açıkladı...

Balıkesir'in Marmara ilçesi Mestanağa bölgesindeki ormanlık alanda, saat 14.00 sıralarında başlayan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopterlerin de desteği ile müdahale ediliyor. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyürken, alevlerin yerleşim alanlarına ulaştığı öğrenildi. 2 evin alevlerin arasında kalarak yandığı belirtilirken, vatandaşlar evlerini tahliye ediyor.

Merkez Batı Köyü'nden itibaren 17-18 kilometre boyunca bulunan yamaçlarda yangının bazen şerit halinde, bazen öbek öbek devam ettiği bildirildi. Bu bölgede bulunan bazı evlerin yangından zarar gördüğü ifade edildi. Yangın bölgesinden yükselen dumanlar, ilçenin tamamından görülüyor.

Yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Marmara Adalar Belediyesi ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerle müdahale ediliyor

Bir helikopter yetersiz kalıyor"
Marmara Adası Mestanağa mevkisinde başlayan yangınla ilgili olarak Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, can kaybı yaşanmadığını ancak ölen hayvanların olduğunu duyduklarını aktardı. Aksoy, rüzgârın çok etkili olduğunu ifade eden ederken "Bir helikopter yetersiz kalıyor. Üst kesimlerde bulunan ahırların ve içindeki hayvanların ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Telef olan hayvanların olduğu yönünde bilgi alıyoruz" diye konuştu.

"Yangın kontrolden çıktı"
Haber Global'e bağlanan Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, saat 18.15 itibarıyla Marmara Adası'ndaki yangının kontrolden çıktığını belirtti ve şunları söyledi:

"İtfaiye ekiplerimiz ve vatandaş zorlanıyor. Şehrin üzeri duman altında, vatandaşlar paniklemeye başladı. Planlama dahilinde tahliye de var."

"Evler boşaltılıyor, tahliye için gemiler yolda"
Haber Global'a bağlanan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy da şu bilgileri verdi:

"Durum çok vahim. Denizden müdahale edemiyoruz, fırtına var. Havadan helikopterler geldi, kontrol altına alır gibi olduk ama 6 yerde yangın devam ettiğinden dolayı müdahale edemiyoruz. Bir itfaiye aracımız ateşler altında kaldı. Yeni helikopter bekliyoruz gelen yok. İnsanlar panik halinde, tahliye yapmayı düşünüyoruz. Vahim bir durum var."

Aksoy, evlerin boşaltıldığını ve tahliye için gemilerin yola çıktığını açıkladı. Yerleşim yerlerine sıçrayan yangında, 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar dumandan etkilendi. Bölgeye çevre il ve ilçelerden takviye amacıyla ekipler sevk edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.