Twitter’ın Ortadoğu editörü, İngiltere ordusundan bir subay

Twitter’ın Ortadoğu ve Afrika “editöryal politikasından sorumlu yöneticisinin” Britanya ordusunun bilgi savaşı biriminde görev yaptığı ortaya çıktı.

Middle East Eye'in haberine göre Gordon MacMillan isimli editör, bu görevini LinkedIn profilinden ifşa etti. MacMillan, profilinde şu ifadeleri kullandı:

"Siyaset ve uluslararası ilişkilere çok ilgi duyuyorum ve Britanya ordusunun ölümcül olmayan angajman yöntemlerinde uzman 77. Tugayı'nda yedek subayım."

MacMillan'ın Twitter'da 6 yıldır çalıştığı ve Temmuz 2016'dan bu yana platformun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika editöryal politika sorumlusu olduğu da profilinde yer alıyor.

MacMillan'ın herkesin görebileceği profilinde, 77. Tugay'ın şubat ayında hacklendikten sonra gizli hale getirilen resmi Twitter hesabından bazı etkileşimler yer alıyor.

ORDUDAKİ BİRİM 2015'TE KURULDU

77. Tugay, aralarında 15. Psikolojik Operasyonlar Grubu ve Medya Operasyonları Grubu'nun da bulunduğu askeri birimlerin yeniden yapılandırılması sırasında Ocak 2015'te kurulmuştu.

Yetkililer o dönem gazetecilere yaptıkları açıklamada, tugayın “bilgi çağında savaşmak” için Facebook ve Twitter dahil sosyal medyayı kullanacağını söylemişti.

Birlikler “muvazzaf ve yedek askerlerin en yeteneklilerini” kullanarak “dinamik anlatılar vasıtasıyla davranış tarzını şekillendirme araçları” sunacaktı.

Ordudaki yedekler, düzenli orduyu yılda en az 19 gün destek sağlayan sivil uzmanlar da dahil yarı zamanlı gönüllüleri içeriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.