ABD ve İsrail haritasını Google'da hemen uyguladı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde 'Yüzyılın Anlaşması'nı açıklamasının ardından Google skandal bir değişikliğe imza attı..


ABD Başkanı Donald Trump İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile kameralar karşısına geçerek tek taraflı olarak hazırlanan "Yüzyılın Anlaşması" planını açıkladı. Trump Kudüs'ün bölünmeden İsrail'in başkenti kalacağını söylerken "başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin olacak" ifadelerini kullandı.

 FİLİSTİN TOPRAKLARINI KÜÇÜLTTÜ

 Trump'ın sözde barış planını açıklamasının ardından, Google arama motoru, daha önce 'Filistin yüzölçümü' aratmasında sonuç olarak çıkardığı 27.000 km² yüzölçümünü, 6.220 km² olarak değiştirerek, Filistin topraklarını küçülttü. Google'nin yaptığı bu değişiklik sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı. Google arama motorunun, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde planı açıklamasının hemen ardından Filistin yüzölçümünde değişiklik yapması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Google konu ile alakalı henüz bir açıklama yapmadı.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.