The Wall Street Journal : Trump'ın Maduro’yu devirme politikası iflas etti

Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, Başkan Trump’ın Venezuela Devlet Başkanı Maduro’yu devirme politikasının iflas ettiğini belirterek, “ABD’nin Venezuela politikası çöktü” yorumunda bulundu.

Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, Başkan Trump'ın Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu devirme politikasının iflas ettiğini belirterek, “ABD'nin Venezuela politikası çöktü” yorumunda bulundu.

Gazete, “ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Venezuelalı otoriter lider Nicolas Maduro'nun sadece Rusya ve Küba'dan değil, aynı zamanda müttefikleri Türkiye ve Hindistan'dan da ne kadar destek alacağını küçümsedi” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Venezuela krizinde, ABD Başkanı Trump'ı geri plana ittiğini yazan Amerikan gazetesi The Wall Street Journal şu yorumda bulundu:
“ABD kampanyası dış politikada çöktü: sadece olağan muhalifler, Rusya ve Küba değil, aynı zamanda müttefikleri Türkiye ve Hindistan da karıştı . Hepsi de, ABD'nin Venezuela'ya uyguladığı yaptırımları atlatmasında yardımcı oldu. Avrupa Birliği de, Venezuela'daki görüşmeleri sadece gözlemledi ve müdahale etmedi.”

Şu anda Venezuela ham petrolunun içte ikisinden fazlasının ihracatının Rusya denetiminden geçtiğini belirten gazete, "Bu can simidi, Başkan Maduro'nun ekonomideki krizin düşüşünün yavaşlatmasına yardımcı oldu. Maduro, hükümet üzerindeki kontrolünü güçlendirdi ve muhalefeti zayıflattı" dedi.

Wall Street Import Genius Dergisi tarafından yapılan bir analize göre ise, ABD yaptırımlarından 9 ay sonra sonra Hindistan, 1,5 milyar dolar değerinde Venezuela'dan ham petrol ithal etti.

Gazete, ABD'nin yaptırım uygulamasına rağmen, Birleşik Arap Emirliklerinin, Venezuela'dan 1 milyar dolarlık altın ithal ettiğini belirtmesine rağmen; ABD istihbarat yetkilileri ise, altın satımının açıklananan rakamların daha yüksek olduğunu öne sürdüler.

Haberde Venezuela'dan altın ithal eden ülkeler arasında Rusya, Hindistan, BAE ve Türkiye'nin başı çektiği belirtildi.

Gazete, Venezuela'ya uyguladığı ekonomik yaptırımlarda müttefiklerinin de ABD'ye dinlememesinin Başkan Trump'ı büyük hayal kırıklığına uğrattığını dikkati çekti.

Ancak Trump yönetimin bir sözcüsü ise, Venezeula'ya olan ilginin, ülkedeki seçimler, Trump'ın mahkeme davaları ve Orta Doğu'daki gelişen olaylar yüzünden geri plana itildiğini söyledi.

TİMETÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.