İran'da yolcu uçağı düştü: 176 ölü

İran'ın başkenti Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağında bulunan yolcu ve mürettebat 176 kişi hayatını kaybetti.

İran devlet televizyonunun haberine göre Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı kısa süre sonra teknik arıza nedeniyle düştü.

Tahran İmam Humeyni Havalimanı Sözcüsü Ali Kaşani, daha önce 170 olarak açıklanan yolcu sayısını 167, 10 olarak açıklanan mürettebat sayısını da 9 olarak güncelledi. Kazada 176 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

'Çok az kişi sağ kurtulabilir'​

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, kazaya ilişkin ilk açıklamasında Ukrayna Havayolları'na ait uçaktan çok az kişinin sağ kurtulabileceğini söylemişti.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Zelenskiy: Ortadoğu'da korkunç haber

Zelenskiy yaptığı açıklamada, Ukrayna uçağının Tahran’da düşmesini “Ortadoğu’da korkunç haber” diye nitelendirdi. İlk bilgilere göre bütün yolcu ve mürettebatın hayatını kaybettiğini aktaran Zelenskiy "Büyükelçiliğimiz trajedi ile ilgili bilgileri ve ölenlerin listesini netleştiriyor. Bütün yolcuların ve mürettebatın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.