Ölümcül Virüs Doğu Türkistan’a Taşınıyor

Çin’de ortaya çıkan ve bir çok kentin karantinaya alınmasına neden olan ölümcül Korona virüsü Doğu Türkistan’a taşınıyor.  Çin, Vohan şehrinden tüm bölgelere hava ve ulaşım kanallarını kapatırken çok sayıda virüs taşıma ihtimali bulunan çok sayıda Çinli’nin Urumçi’ye geçmesine göz yumuyor.

Çin’de ortaya çıkan ve bir çok kentin karantinaya alınmasına neden olan ölümcül Korona virüsü Doğu Türkistan’a taşınıyor. Çin yönetimi, virüsün ilk kez görüldüğü Vohan şehrinden tüm bölgelere hava ve ulaşım kanallarını kapatırken çok sayıda virüs taşıma ihtimali bulunan çok sayıda Çinli’nin Urumçi’ye geçmesine göz yumuyor.

Referans.com ‘un konuştuğu bölge kaynakları 23 Ocak günü Vohan’dan (uçuş yasağı ilan edilmesine rağmen)  5 uçak dolusu Çinli’nin Urumçi’ye geldiğini doğruladı. 

 URUMÇİ’DEYİZ POZU VERDİLER

Doğu Türkistanlı aktivist Kamil Kaşgarlı Vohan’dan Urumçi’ye transferin sadece hava yolundan ibaret olmadığını son 3 günlük sürede 400’den fazla kişinin de  kara ve demiryolu ile Uygur Türkleri’nin yaşadığı kente giriş yaptığını söyledi. Kaşgarlı, Çin Devlet Başkanı Xi Jinpeng’in ‘henüz etkin bir tedavi yöntemi ve aşısı yok’ dediği Korona virüsü taşıma şüphesi bulunan kişilerin sosyal medya hesaplarından Urumçi’deyiz pozu paylaştığını anlattı.

YALNIZCA URUMÇİ UÇUŞUNA İZİN VERİLDİ

Resmi açıklamalara göre 30’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği Vohan’da olağanüstü durum uygulamasına geçildi. Virüsün bölge dışına çıkışını engellemek amacı ile kentin dış dünya ile tüm bağlantıları kesildi. Tüm kara, hava ve deniz ulaşımı sonlandırıldı. Tecrit Kararının uygulamaya koyulduğu 23 Ocak günü Vohan havalimanından kalkacak ve kente gelecek tüm seferler iptal edildi. Ancak aynı gün Urumçi seferlerinin devam etmesi dikkat çekti.

 Vohan’dan Xiamen, Gindao, Xichang, Kunming, Nanning, Haikou, Beihai ve Chongqing havalimanlarına yapılacak uçuşlar iptal edilirken Urumçi seferine izin verildi. Kamil Kaşgarlı bu uygulamanın açıkça Türk bölgelerine virüs taşıma amacı taşıdığını vurguladı.

Referans Medya

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.