TRUMP, İran'ı yalanladı: Hiç bir ABD'li ölmedi

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Irak'taki ABD üslerini vurmasıyla ilgili açıklama yaptı. Trump, saldırıda hiçbir ABD'nin ölmediğini ve minimal bir zayiatın yaşandığını açıkladı. İran'a "yaptırım" tehdidi yönelten Trump, "Füzelerimiz ölümcül. Ama kullanmak istemiyoruz" ifadelerini de kullandı.

ABD'nin Irak'ın başkentinde İranlı komutan Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından başlayan gerilim devam ediyor. İran, ABD üssünü vurduklarını ve 80 askerin öldüğünü açıklamıştı. ABD Başkanı Trump, dünyanın son dakika olarak duyurduğu saldırı haberiyle ilgili ilk kez kamera karşısına geçti. Hiçbir ABD'linin ölmediğini duyuran Trump, İran'a ağır yaptırımların olacağını açıkladı.

Trump'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Ben ABD Başkanı olduğum sürece, İran nükleer silaha sahip olamayacak.

Amerikan halkına şu bilgiyi vermek istiyorum ki: Hiçbir Amerikalı zarar görmemiştir dün geceki saldırıda. Tüm askerlerimiz güvendedir. Sadece minimal bir hasar oluşmuştur. Büyük Amerikan güçlerimiz her şeye hazırlıklıdır. İran herkes için iyi olan bir hareketle durma kararı almıştır.

"SÜLEYMANİ DAHA ÖNCE ÖLDÜRÜLMELİYDİ"

Ülkeler İran'ın yıkıcı davranışlarına hep göz yumdu. Bu günler sona ermiştir. İran, dünyada terörizmin en büyük sponsoru olmuş; nükleer silahlarla medeni dünyayı tehdit etmiştir. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Geçen hafta acımasız bir teröristin Amerikan hayatlarını tehdit etmesini engelledik. Benim emrimle ABD ordusu, dünyanın bir numaralı teröristi Kasım Süleymani'yi ortadan kaldırmıştır. Süleymani, kötü savaş suçlarından sorumluydu. Önümüzdeki günlerde yeni saldırı planları yapıyordu ama onu durdurduk. Çok öncesinde öldürülmesi gerekiyordu. Süleymani'yi ortadan kaldırarak teröristlere önemli mesaj verdik: Eğer canınıza değer veriyorsanız insanları tehdit etmeyin.

"GÜÇLÜ YAPTIRIMLAR OLACAK"

ABD, İran'a güçlü yaptırımlar getirecektir. Bu güçlü yaptırımlar, İran davranışını düzeltene kadar devam edecektir. İran'la yeni anlaşma yapılmalı, dünya daha barışçıl olmalı.

Füzelerimiz güçlü ve ölümcüldür. Biz bunları kullanmak istemiyoruz. Amerika'nın gücü hem askeri, hem ekonomiktir. Bu şekilde en iyi caydırıcılığa sahiptir.

NATO'nun bundan sonraki süreçte Ortadoğu'ya daha fazla müdahil olmasını isteyeceğim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.