Trump'tan Afganistan'da savaşı kaybeden ABD'li komutanlara: Hepiniz sersemsiniz

Donald Trump'ın, 2017'de toplantı odasındaki Amerika'nın üst düzey generallerini "bir grup sersem ve bebek" olarak nitelendirdiği öne sürüldü.

Donald Trump'ın, 2017'de toplantı odasındaki Amerika'nın üst düzey generallerini "bir grup sersem ve bebek" olarak nitelendirdiği öne sürüldü.

İki Washington Post muhabirinin yayımladığı yeni kitaptan bir alıntıya göre, 2017'deki toplantı Pentagon'un "Tank" olarak bilinen, penceresiz ve görünüşe göre Amerikan askeri mekanizması için kutsal sayılan güvenli odasında gerçekleşmiş. Toplantının gerçekleştiği sırada ordunun üst düzey generallerinin "Trump'ın özellikle II. Dünya Savaşı'nın ardından kurulan kilit ittifaklar hakkındaki tarih bilgisindeki boşluklara" dair endişe duyduğu belirtildi.

Ancak, Amerika'nın yurtdışındaki askeri varlığının ardındaki mantığa ve NATO gibi ittifakların önemine ilişkin uzun bilgilendirmenin ardından Trump'ın sinirlendiği ve eski Genelkurmay Başkanı Josep Dunford'un da aralarında bulunduğu generalleri terslediği iddia edildi.

Trump, ABD'nin 16 yıldır Afganistan'daki savaşı kazanamadığından şikayet edip, "Hepiniz kaybedensiniz. Artık nasıl kazanacağınızı bilmiyorsunuz" dediği belirtildi.

Trump'ın daha sonra Amerikan ordusundan sorumlu kişiler hakkında kafa yormaya devam ettiği ve artık nasıl savaş kazanacaklarını bilmediklerini öne sürdüğü iddia edildi.

Trump'ın “Sizinle birlikte savaşa girmezdim” dediği aktarıldı.

Trump'ın sözlerine şöyle devam ettiği belirtildi: "Bir grup sersem ve bebeksiniz."

Toplantı daha önce ortaya çıkmış olsa da Trump'ın bu çıkışı bilinmiyordu. Bu son ayrıntılar, normalde başkanlıkla ilişkili saygı ve takdir normlarını bir kenara atma tutkusuyla bilinen bir kişi için dahi şaşırtıcı bir iğneleyicilik seviyesi gösteriyor.

Toplantıda Dunford'un yanı sıra eski Savunma Bakanı Jim Mattis, eski Ulusal Ekonomik Konsey Direktörü Gary Cohn ve eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın da aralarında olduğu, artık federal hükümette yer almayan birçok yetkili vardı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.