Koronavirüs ABD'yi 11 Eylül'den daha ağır vurdu: Cehennem gibi

Çin'de başlayarak dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ABD'yi 11 Eylül saldırılarından daha çok etkiledi. Küresel pandemi, yaklaşık 3 bin kişini öldüğü 11 Eylül saldırısından sonra ABD'yi bu kadar büyük vuran ikinci felaket oldu. ABD’de, hayatını kaybedenlerin sayısı 31 Mart itibari ile 4 bin 80 olarak açıklandı, böylece dünya genelinde en çok vakanın bulunduğu ülke konumuna geldi. 11 Eylül'de yaşananların mevcut durum karşısında 'hiçbir şey' olmadığını söyleyen, yoğun bakım ünitesi doktoru Steven Kassapidis "Hastanelerdeki koşullar İncil'deki cehennem tasviri gibi" ifadelerini kullandı. Enfekte hastaları tedavi için alan bulmaya çalışan yetkililer, tedavi için kolej ve kongre merkezlerini hastaneye çeviriyorlar.

Koronavirüs şimdiye kadar 11 Eylül terör saldırılarından daha fazla Amerikalıyı öldürdü ve önümüzdeki haftalarda ölü sayısının artması bekleniyor.

ABD’de koronavirüs tespit edilen vaka sayısı Çin’i ve İtalya’yı geçti. 189 bin 624 vakanın bulunduğu ABD’de, hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 80 olarak açıklandı. ABD dünya genelinde en çok vakanın bulunduğu ülke konumuna geldi.

200 bin ölüm bekleniyor
Trump Amerikalıların önümüzdeki zor zamanlara hazır olmasını isteyerek “iki zor hafta bizi bekliyor” dedi. Ölüm oranlarının çok yüksek olduğunu belirterek ABD Halkının dayanıklılığının test edileceğini ifade eden Trump “Bu zamanlar tüm Amerikalıların bir araya gelme zamanı” dedi. “Doktorların ve hemşirelerin hastaneye gidişlerini gördüm Savaşa gider gibiydiler ve çok cesurdular” diyen Trump “onlara sadece inanılmaz insanlar olduklarını söylemek istiyorum" ifadesini kullandı.

Trump, "Biz hiçbir şey yapmasaydık 2,2 milyon insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir" dedi.
  • 11 Eylül'de yaklaşık 3 bin kişi ölmüştü
  • Başkent Washington ve New York'ta kaçırılan uçaklarla Dünya Ticaret Merkezi'ne ve Pentagon'a düzenlenen saldırılarda, 2 bin 977 kişi hayatını kaybetti. 6 binden fazla kişi yaralandı.
"Cehennem gibi"
Koronavirüs krizi ile 11 Eylül arasındaki paralellik şimdiye kadar Amerikan tarihinin en kötü krizlerinden ikisini oluşturması.

Ancak bir farkla, yoğun bakım ünitesi doktoru Steven Kassapidis “11 Eylül'ün buna kıyasla hiçbir şey olmadığını” söyleyerek, "mevcut koşullar İncil'deki cehennem tasviri gibi. 11 Eylül'de hasta gelmesini bekliyorduk, şimdi herkes hastaneye geliyor" ifadelerini kullandı.

Yetkililer New York'taki hastalara müdahale edecek alanlar bulmaya çalışıyorlar. ABD Ordusu Mühendisler Birliği, Long Island'daki şu anda boş olan kolejlerde sahra hastaneleri kurmayı ve Manhattan'ın batısındaki kongre merkezi Jacob Javits Center'ı bir FEMA (Federal Acil Durum Yönetim Kurumu) hastanesine dönüştürmeyi planlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.