İzmir'de Camilere alçak saldırı:CHP'li isim tutuklandı

İzmir'de camii hoparlörlerinden İtalyanca bir marşın çalınmasıyla ilgili olarak, söz konusu anları sosyal medya hesabında paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı. Yeni saldırıların ardından İzmir İl Müftülüğü, merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verildiğini açıkladı.

İzmir'de, dün saat 17.00 sıralarında, birçok caminin hoparlöründen İtalyanca bir marş çalınmasıyla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, söz konusu anları sosyal medya hesabında paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı.

İFADESİNDE NE DEDİ
Banu Ö'nün ifadesinde "İzmirlileri zan altında bırakan videolar gördüğü için buna sebep olanların kim olduğunun ortaya çıkarılmasına dikkati çekmek amacıyla paylaşımları yaptığını" söylediği ileri sürüldü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, Müftülüğün merkezi ses sistemini sabote ederek bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapanlar ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunanlar hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Banu Ö. dün gözaltına alınmıştı.




CAMİLERE YENİ SALDIRILAR

İZMİR MÜFTÜLÜĞÜ: MERKEZİ EZAN SİSTEMİ GEÇİCİ OLARAK DURUDURULDU

İzmir İl Müftülüğü, aynı tarzda yapılan saldırılan artmasının ardından, tedbir amaçlı olarak İzmir’de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verildiğini açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.