Yeni İlahiyatçılar Fatih'e katil Fethe işgal dedi

İslamoğlu, İmamlar ve Sultanlar isimle eserinde bunu açıkça belirtirken İhsan Eliaçık Fatih Sultan Mehmet'in işgalci olduğunu ve Ayasofya'nın müze olarak kalması gerektiğini belirtiyor.

Fatih'e karşı benzer tutum sergileyen her iki yazar M. Kemal'e bakış konusunda da pozitif görüş beyan eden isimler.Gezi olayları sırasında kıldırdığı cuma namazları ve ortaya attığı Sosyalist İslam teziyle dikkat çeken İlahiyatçı İhsan Eliaçık,  İstanbul'un Fethi'ne işgal demekle de kalmadı, "Ayasofya'nın kilise olarak açılmasını istedi".

Müşrik ve Marksist olanların cennete gireceğini savunan Eliaçık 29 Mayıs'ta İstanbul'un fethi ile ilgili yaptığı degerlendirmede, " İstanbul'u 567 yıl önce  fethetmedik, işgal ettik. Topla, ateşle, kanla, üç gün boyunca yalanla, yağmayla işgal ettik. Günahlarına ortak değilim" dedi. Yağma talan nasıl fetih olur ?

Mustafa İslamoğlu gibi Kayserili olan İhsan Eliaçık, Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul'un fethine dönük eleştirilerini şu sözlerle sürdü.'52 gün top ateşi yağdırılan,üç gün boyunca yağma, talan, tecavüz serbest olan bir olay nasıl 'fetih' oluyor?Yunan İzmir'e, İngiliz İstanbul'a, Rus Kars'a, Fransız Maraş'a girince işgal, Türk İstanbul'a girince 'fetih' oluyor öyle mi? Dedi.


Eliaçık ayrıca İstanbul 'un fethine dair herhangi bir hadis olmadığını o sözün Yezit için uydurulduğunu iddia etti.
KAYNAK : REFERANS MEDYA

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.