CHP yine 'Kemalizm' maskesi arkasına sığındı

CHP'li vekiller mecliste tek kullanımlık Atatürk imzalı maske kullanmaya başladı. Maskeler hakkında 'istismar' eleştirisi yapılırken, maskelerin defalarca kullanıldığı belirtildi.
Koronavirüs salgınına karşı CHP tarafından yaptırılan kırmızı maskeler, 'CHP, Kemalizm maskesini taktı' ve 'kutsal maske iş başında' yorumları yapılmaya başladı. Özellikle tek kullanımlık maskede Türk bayrağının da kullanılması sosyal medyada tepki çekti.
SORUŞTURMA AÇILMALI
Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, twitter hesabından ''İmzaya karışmam, ama bağımsızlığımızın simgesi olan bayrak, kullanılıp çöpe atılacak bir maske için değil, sonsuza kadar gökyüzünde özgürce dalgalanmak içindir. Bu maske, bayrak kanunu da aykırıdır. İmal edenler ve kullananlar hakkında soruşturma açılmalıdır.'' ifadelerini kullanarak bir çağrıda bulundu.
MASKELER DEFALARCA MI KULLANILIYOR?
Atatürk'ün imzasının ve Türk bayrağının bulunduğu maskeleri kullanan CHP'li vekillerin maskeleri yıkamadan tekrar tekrar kullandığı belirtildi.
ATMIYORUZ ÇÜNKÜ MUSTAFA KEMAL VAR
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, "Güzel olmuş, kırmızı beyaz bayrağımızın rengi. Kemal Atatürk'ün imzası var. Hijyenik, günlük bir maske, yıkanmıyor. Maskeleri atmıyoruz. Çünkü Mustafa Kemal var. Bayrağımız var." ifadelerini kullandı.
Habervakti

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.