Erşat Salihi'nin, Türkiye'den acil yardımı talebi gündem oldu-Cumhurbaşkanlığı hemen harekete geçti...

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi, Irak’ın koronavirüs ile mücadelesi kapsamında Türkiye’den acil olarak tıbbi malzeme yardımı talep etti. Yardım talebi Türkiye gündeminde yer buldu.

TALEP, TÜRKİYE GÜNDEMİNE GİRDİ

Irak’ın koronavirüs ile mücadelesi kapsamında Türkiye’den acil olarak tıbbi malzeme yardımı talep eden Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi’nin Türkiye’den yardım talebini, #TürkmeneYardım etiketi Türkiye’nin gündemine girdi.

SALİHİ: TÜRKİYE SAYESİNDE KORONAVİRÜS SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Erşat Salihi, “Irak’taki soydaşlarını, kendi öz vatandaşları gibi görenlere bütün Türkmeneli halkı adına teşekkür ederiz. Irak, Korona virüs ile mücadelede Türkiye’den gelecek tıbbi yardımlar sayesinde; vaka sayılarında büyük düşüş yaşayacaktır.” ifadelerini kullandı.


CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜNDEN YANIT

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Salihi’nin Tweet’ine verdiği yanıtta, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tıbbi malzeme yardımları hazırlanıyor ve yakında yola çıkacak inşallah. Türkiye her zaman Türkmen ve Iraklı kardeşlerinin yanındadır.” diye kaydetti.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.