T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Gamze Özçelik’e Sınırsız İyilik Ödülü’! ‘En büyük ödül Allah yoluna girmek’

Yıllardır mülteciler için yardım çalışmaları yürüten Gamze Özçelik, 30 ülkeden 45 filmin gösterileceği Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin açılış töreninde 'Sınırsız İyilik Ödülü' aldı. Gamze Özçelik, "En büyük ödülü Allah bu yola girmeyi nasip ederek verdi. Ne kadar şükretsem az. Bizim için en büyük mutluluk yeryüzünde bir canın gülümsemesine vesile olabilmek. Sizin bu ödülünüzü her gördüğümde inşallah o arşınladığımız yolları, o başını okşadığımız yetimleri, belki susuz bir canın su bulmasına vesile olmamızı hatırlayacağım" dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Uluslararası Göç Filmleri Festivali (UGFF) başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu festivalin açılışı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Törende Gamze Özçelik Sınırsız İyilik Ödülü'ne layık görüldü.

"KORKUYU, GÜVENSİZLİĞİ VE RAHATSIZLIĞI DENEYİMLEDİK"

Açılış etkinliği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un konuşmalarıyla başladı. Gaziantep'te düzenlenmesi planlanan ancak koronavirüs nedeniyle ertelenen, dünyanın en geniş kapsamlı tematik film festivalinin Onursal Başkanı F. Murray Abraham da açılışa ABD'den katıldı.

"EN BÜYÜK ÖDÜL ALLAH YOLUNA GİRMEK"

Törende "Sınırsız İyilik Ödülü" verilen Gamze Özçelik ise şunları kaydetti: "Öncelikle böyle durumlarda çok mahcup olduğumu bilmenizi isterim. Çünkü zaten en büyük ödülü Allah bu yola girmeyi nasip ederek verdi. Ne kadar şükretsem az. Bizim için en büyük mutluluk yeryüzünde bir canın gülümsemesine vesile olabilmektir. Sizin bu ödülünüzü de her gördüğümüzde, inşallah o arşınladığımız yolları, o başını okşadığımız yetimleri, belki susuz bir canın su bulmasına vesile olmamızı ya da bir dört duvar arasında hanesi olmasına, sevgi ve şefkat bulmasına vesile olmamızı hatırlayacağız."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.