T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Yazar Sebahattin Arslan Tahliye oldu !

2 yıl önce 28 Şubat darbesinde tutuklu kaldığı 7 yıl az bulunup eksik kalan günleri tamamlatmak için tutuklanıp cezaevine konululan Büyük-Doğu / İBDA bağlısı Sebahattin Arslan cezaevinden tahliye edildi.


Sebahattin Arslan Kimdir?
28 Şubat döneminin zorbalığından dolayı tek başına olduğu Ankara’da daha fazla tutunamadı ve İstanbul’a hicret etti. İstanbul’da 2 yıl boyunca bir yandan polislerce aranırken bir yandan 28 Şubat darbecilerine karşı eylemlerde bulunan Arslan, 1999 yılında 28 Şubat biriminin Terörle Mücadele ekiplerince 8 arkadaşıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

8 gün boyunca işkenceden geçirilen Arslan, tutuklanarak Metris cezaevine konuldu. Metris cezaevine 2000 yılında düzenlenen ve kamuoyunda adı “Noel Baba” olarak bilinen operasyonda vurularak yaralandı.

Metris cezaevinde yaklaşık 3,5 yıl geçiren Arslan, 2002 yılında Kandıra F Tipi cezaevine sevk edildi. Burada da tamamı tek kişilik hücrede olmak üzere 3,5 sene geçiren Arslan, toplam cezasının 7. yılında yani 2006 yılında tahliye edildi.

15 Temmuz’da da Ankara sokaklarında hainlere ve işgalcilere karşı ön saflarda direnen Sebahattin Arslan 2017 yılı itibariyle 28 Şubat firarisi olarak yaşamını sürdürdü….Arslan’ın, 28 Şubat dönemi ve sonrasını kendi hayat hikayesi üzerinden kaleme aldığı ‘Sıradışı Bir 28 Şubat Hikayesi’ ‘Firari ve ‘Hayat Size Güzel’ isimli üç kitabı var…

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.