Instagram ve Twitter Yahudi karşıtı paylaşımları sebebiyle İngiliz müzisyenin hesabını kapattı

İngiliz Rap müzisyeni Wiley’in, sosyal medya hesaplarında yaptığı yahudi ve İsrail karşıtı  paylaşımların ardından Facebook ve Instagram hesapları kapatıldı.

Twitter’da yaptığı bir paylaşımda Yahudileri  Ku Klux Klan ile karşılaştıran Wiley’in menajerlik şirketi de kendisiyle çalışmayı bıraktığını açıklamıştı. Bu açıklamanın öncesinde, Twitter sanatçının hesabını geçici olarak kilitlemişti. Instagram ise sanatçının bazı paylaşımlarını yayından kaldırdı.

Sosyal medya sitelerine ise İsrail yanlıları Wiley’in hesaplarının kalıcı olarak kapatılması yönünde paylaşımlar yapmıştı..

Facebook’un sözcüsü yaptığı açıklamada, “İlk olarak Wiley’in hesabına bir haftalık kısıtlama getirsek de devam ettiğini görünce hesaplarını kapattık. Facebook ve Instagram’da nefret söylemlerine yer yok” dedi.

Facebook’un aldığı bu karar sadece İsrail karşıtlığı yapanlara uygulanması ise büyük eleştiri topluyor..İslam ve Müslüman karşıtı propagandalara karşı bir çok şikayeti kaale almayan Facebook'un "nefret söylemi "ise tam bir ikili oyun gibi gözüküyor..Faebook kocaman bir AYRIMCILIK yapıyor ve İsrail'i kouyor...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.