Türkiye'de ABD karşıtlığı yine zirvede

Türkiye'de ABD karşıtlığı yine zirvede yer aldı. Merkezi ABD'de bulunan Gallup Araştırma Şirketi küresel liderlik anketi yaptı. Ankete göre; Türkiye’nin yüzde 73’ü ABD liderliğini onaylamıyor.

Türkiye’nin yüzde 73’ü ABD liderliğini onaylamıyor. Bu sonuç, merkezi ABD'de bulunan Gallup Araştırma Şirketi anketinden...

Gallup, her yıl 135 ülkede küresel liderlik anketi yapıyor. Bu yılki anketten, Başkan Donald Trump'ın üçüncü yılında ABD'nin dünyadaki imajının, kendisinden önceki iki başkana göre daha az popüler olduğu sonucu çıktı.

Trump'ın başkanlığının ilk yılı olan 2017'de ABD'nin liderliğine olan destek yüzde 30'la düşük seviyedeydi. 2019'da bu oran 3 puan yükseldi. Ancak yinede kendisinden önceki iki ABD başkanına göre düşük kaldı.

Anketten Amerika’nın imajının Avrupa ülkelerinde kan kaybetmeye devam ettiği sonucu da çıktı. ABD liderliğine olan desteğin en çok düştüğü ülkeler İtalya, Lübnan, Irak, Sierra Leone ve Zambiya oldu.

Türkiye’de ise ankete katılanların yüzde 12’si ABD’nin liderliğini onayladığını, yüzde 73’ü onaylamadığını, yüzde 14’ü ise bu konuda fikri olmadığını ya da yanıt vermek istemediğini söyledi.

Anket, 2019 yılının Mart ayı ve 2020 yılının Şubat ayı arasında yapıldı. Bu yıl yüzde 44 destek alan Almanya, son üç yıldır küresel liderlik anketinde en çok puan alan ülke konumunda. Almanya'nın ardından gelen ABD, Çin ve Rusya'nın sadece bir kaç puan önünde yer aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.