Ve resmen İstanbul'da ikinci baro kuruluyor

Baroların yapısında yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesinin ardından İstanbul’da ikinci baronun kuruluşu için pazartesi günü Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) yapılacak 2 bin imzalık başvuru duyurulacak. Yeni baronun kurucular kurulanda yer alan Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, mevcut İstanbul Barosu’ndan en büyük farklarının de nispi temsil sistemi olacağını ifade etti.

Çoklu Baro olarak ifade edilen baroların yapısında değişiklik yapan 7249 Sayılı “Avukatlık Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un yürürlüğe girmesinin ardından avukat sayısının 5 bini aştığı illerde 2 bin imzayla birden fazla baro kurulmasının önü açılmıştı.

Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı,şu ana kadar gerekli 2 bin imzayı topladıklarını açıklayarak pazartesi günü resmi duyuruyu yapacaklarını kaydetti. Tatlı, destek veren avukatlarının imzalarını UHAP sistemiyle TTB’ye ileteceklerini söyledi.  Başvurularının kabul edilmesinden ardından genel kurula gideceklerini ve burada nispi temsil sistemiyle yeni baro başkanının belirleneceğini ifade eden Tatlı, "Mevcut İstanbul Barosu’ndan en büyük farklar nispi temsil sistemi olacak" dedi.

Tatlı, TBB’nin taşınmazlarına ilişkin ise “81 ildeki gayrimenkullerin hepsi TTB’nin. Bizim mevcut baronun yerlerini almak gibi bir niyetimiz yok, etik de değil. Onlara orası tahsis edilmiş, bize de yeni bir yer tahsis edilsin” ifadesinde bulundu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.