Bayram Ali Öztürk’ün Şehadetinin 13. Yıldönümü

Bayram Ali Öztürk Hoca Efendi bundan tam 13 yıl önce, 3 Eylül sabahı Fatih Çarşamba İsmailağa Camii’nde verdiği vaaz sonrası kalbinden bıçaklanarak şehid edildi.

1 Mart 1952’de Adapazarı Karasu’nun Konacık Köyü’nde dünyaya gelen Bayram Ali Hoca Efendi henüz beş aylıkken babasını kaybetti. Bundan iki yıl sonra annesinin de yeniden evlenip evden ayrılmasıyla bakımını halası ve babaannesi üstlendi. 12-13 yaşlarından itibaren evlenene kadar ise amcası Hacı Bilal Öztürk’ün himayesi altında okumuştur. Çocukluğundan beri kitaplarla içli dışlı olan Hoca Efendi’nin kitap ihtisası yüksek bir alim olacağı o yıllardan belliydi, harçlıklarının büyük bir kısmını kitaplarına yatırıyordu. Nitekim de ardında 28 bin ciltlik bir kütüphane bırakmıştır.

Bayram Ali Hoca Efendimiz 1971 yılında 19 yaşındayken Fatma Hanım’la evlendi. Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirmeye yakın Mahmut Efendi Hazretlerine yazdığı bir mektupla bundan sonra ne yapacağına dair önerilerini istedi. Efendi Hazretlerinin tavsiyesine uyarak İstanbul’a gelen Bayram Ali Hoca Efendi 1978 yılında kadrolu imamlığa başladı. İşe yürüyerek gidip gelen Hoca Efendi çektiği yoksulluğa rağmen 30 yaşında hafızlığını tamamladı. Çeşitli camilerde görev yaptıktan sonra 2002 yılında emekliye ayrılmıştır.

Tasavvufa yönelmesiyle İmâm-ı Rabbânî (Kuddise Sirruhû)’nun Mektûbât’ını okuyup şerh etti. Bayram Ali Hoca Efendi hem medrese ihtisası olan hem de üniversite eğitimini tamamlamış bir alim olduğundan bu gibi edebi ağırlıklı mektupların şerh edilmesi için biçilmiş bir kaftandı. Dini konuların yanı sıra felsefe, psikoloji, mantık ve edebiyat gibi alanlarda da okumalar yapan Bayram Ali Hoca Efendi Arapça, Farsça, Fransızca, İngilizce ve Osmanlı Türkçesine hakimdi.

Allah yolunda Müslümanları ilmi ve yüksek bilgisiyle aydınlatırken Allah’ın evinde şehadete kavuşan Bayram Ali Öztürk Hocayı şehadetinin 13. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.

KARANLIK ELLER ŞEHİD ETTİRDİ
Yıl 2006...3 Eylül pazar günü İsmailağa Camii’nin içinde Türkiye gündemini aylarca işgal edecek bir cinayet yaşandı. İsmailağa Cemaatinin önde gelen hocalarından Bayram Ali Öztürk, sabah namazından sonra verdiği sohbette, cemaatin arasında bulunan Mustafa Erdal isimli bir şahsın kalbinin üzerine sapladığı 34 santimlik bıçak darbesiyle katledildi. Mustafa Erdal cami içinde linç edilerek öldürüldüğü iddia edildi. Olayın arkasındaki sır perdeleri aydınlatılmadı. Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’nın; Bayram Ali Öztürk’ün, 3 Eylül 2006 tarihinde İsmailağa Camii’nde sabah namazının ardından cemaate vaaz ederken bıçaklanarak şehid edilmesinin ardından başlattığı soruşturma, davaya dönüşmedi. Bayram Ali Öztürk’e saplanan bıçağın iki kaburga arasından geçecek şekilde 180 derece açıyla yatay ve çok profesyonelce saplandığı tespit edilmesine rağmen, profesyonelce bıçak kullanan Mustafa Erdal meczup ilan edilerek olay kapatıldı.


FETÖ SAVCILARI ÖRTBAS ETTİ
12-18 Eylül tarihli Gerçek Hayat dergisinin haberine göre, ilk olarak Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'nda FETÖ'ye bağlı savcılar tarafından bekletilen dosya, Özel Yetkili Savcılar Süleyman Pehlivan, Cihan Kansız ve Salim Duran tarafından hasıraltı edildi. 10 yıl işlem yapılmadı. Katil Mustafa Erdal'ın HTS kayıtları bile dosyada yer almadı. FETÖ'nün yargıdaki merkez yapılanması olan Özel Yetkili Mahkemeler, 17/25 Aralık sonrası kapatıldı. FETÖ üyesi savcılar ise meslekten men edildi. Dosyaya bakan FETÖ'cü savcı Süleyman Pehlivan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanırken Cihan Kansız ve Salim Duran firari durumda

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.