Türkiye ayağa kalktı: Öldüresiye dövüp Mahkemede serbest kaldılar -Savcılık Tekrar tutuklama kararı verdi!


İstanbul'da gaspçılar dehşet saçtı. 4 kişi otomobil alım satımı bahanesiyle bir kişiyi alıkoydu. Gaspçılar tehdit ettikleri kişi para vermeyince dakikalarca darp etti. 7 metreden dere yatağına attıkları kişi yaralandı. Saldırganlardan biri yakalandı. Ancak o da sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.Karara başsavcılık aynı gün itiraz etti. Bir üst mahkemeye başvurdu. Bu kez mahkeme serbest bırakılan şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.


Dere yatağına attılar

İstanbul Bahçelievler'de 4 kişi otomobil alım satımı bahanesiyle Muhammed Selmo isimli şahsı alıkoyan 4 kişi öldüresiye dayak attı. Restoran işletmecisi olduğu öğrenilen Selmo'dan silah zoru ile para almaya çalışan magandalar yol kenarında durdukları mağduru öldüresiye dövdükten sonra metrelerce yükseklikten dere yatağına attı. 

 Olay çevrede bulunan bir vatandaş tarafından kaydedilirken failler yakalanıp adliyeye sevk edildi.Dayak yiyen şahsın aldığı ağır darbeler sebebiyle yaralanması ve tüm vahşetin kaydedilmiş olmasına rağmen gaspçı çete adliyede serbest kaldı.

Olay tüm Türkiye'de infiale neden oldu ve bir çok mecrada yayınlanan görüntüler ve yaşanan vahşete rağmen faillerin serbest bırakılması tepki topladı.Edinilen bilgiye göre, 5 şahıs hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine dün tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. 

KAFASINA SİLAH DAYADILAR

Arka koltuktaki kişi Muhammed Selmo'nun başına silah dayadı. "Aracı, bizim istediğimiz yere sür" diyerek tehdit etti. Issız dere yatağına geldiklerinde saldırganlar 4 kişi oldu. Gaspçılar Muhammed Selmo'dan yüklü miktarda para istedi.

Olumsuz yanıt alan saldırganlar, Selmo'yu darp etti. Aralarına alıp dakikalarca dövdü, havaya kaldırıp yere vurdu.
Selmo'nun 5 bin 700 lirasını, gümüş takı ve cep telefonunu da gasp ettiler.

7 METREDEN AŞAĞIYA ATTILAR

Para alamayan gaspçılar Selmo'yu 7 metre yükseklikten dere yatağına attı. O anlarda bir vatandaşın cep telefonu kamerası da kayıttaydı. Yaşanan dehşeti an be an kaydetmişti. Ağır yaralanan Selmo, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

YAKALANDI, SERBEST KALDI

Bakırköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevredeki tüm güvenlik kameralarını izleyerek saldırganların kimliğini ve yerlerini tespit etti ve bir saldırganı yakaladı. O da sevk edildiği Bakırköy 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce serbest bırakıldı. Ancak karara Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı jet hızıyla itiraz etti. Şehir eşkıyalarının elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmamaları için tutuklama istemiyle bir üst mahkemeye başvurdu.

JET HIZIYLA YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Bakırköy 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi itirazı yerinde buldu. Öldürmeye teşebbüs eden ve serbest bırakılan şüpheliler, haklarında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararıyla aranıyor.

HSK İNCELEME BAŞLATTI

Hakimler Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanı Halil Koç, şüphelilerin serbest bırakılmasına yönelik iddialara ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı. Koç, Twitter'dan yaptığı açıklamada "İstanbul'da meydana gelen ve şüphelileri hakkında 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' fiillerinden yapılan soruşturma esnasında faillerin serbest bırakıldığı iddiaları ile ilgili olarak HSK Birinci Dairesi’nce inceleme başlatılmıştır" dedi.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.