İzmir'deki depremde can kaybı artıyor!


Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'de büyük bir yıkıma neden olan depremde şu ana kadar 39 ölü, 885 yaralı olduğu açıklandı.


İzmir ve çevresi dün saat 14.51'de 6,6'lık depremle sallandı. Büyük bir yıkıma yol açan depremde son resmi açıklamalara göre 39 kişi hayatını kaybederken, 885 kişi de yaralandı. 


BAKAN KOCA ACI HABERİ VERDİ

Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, can kaybının 35'e yükseldiğini söyledi. Bakan Koca, 8'i yoğun bakımda olmak üzere, 251 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Koronavirüs salgınıyla ilgili de uyarıda bulunan Koca, "Deprem afetiyle baş ederken salgına yenik düşmemeliyiz." dedi.


570 ARTÇI SARSINTI

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 38 artçı olmak üzere, toplam 570 artçı sarsıntı yaşandı. Vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Bornova Jimnastik Spor Salonu ve Bornova Öğütcan Spor Salonu tahsis edilmiş toplam 288 yatak ve battaniye sevk edildi. Ayrıca 480 adet çadır Aşık Veysel ve Ege Üniversitesi alanlarına kuruldu.


6.6'LIK DEPREM İZMİR'İ VURDU


6.6 büyüklüğündeki depremde vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17,26 kilometre açığı olarak açıkladı.


BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ


Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6,8 olarak açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.