Ali Karahasanoğlu'ndan Yavuz Ağıralioğlu'na 'Demirtaş' tepkisi


Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşesinde "Yavuz Bey de Demirtaş’çı çıktı!" başlıklı bir yazı kaleme aldı

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu'nu Selahattin Demirtaş’ın AİHM kararını yorumlarken sarf ettiği, “Türk mahkemelerinin üzerine böyle bir leke düşmemelidir. Biz hukuk tanımaz, hukuk saymaz, uluslararası anlaşmalara itibar etmez, kafasına göre davranır, keyfine göre konuşur bir ülke imajının içerisine düşmemeliyiz. Böyle bir şeyi hak etmiyoruz. Dolayısıyla mahkemelerin kararlarına saygı duymak lazım. Türklerin en şöhretli tarafları, adil mahkemeler olduğu gerçeğini dünyaya gösterebildikleri zamanlardır” sözlerine tepki gösterdi. Karahasanaoğlu, şunları kaydetti:

Amanin ki ne amanin.. Bu AİHM, yarın kalkıp derse ki, “Abdullah Öcalan’ın cezaevinde kalma süresi çok uzundur, tahliyesi gerekir..” Serbest bırakılmasını, aynı büyük aşk ve şevkle, savunacak mısınız, Yavuz Bey?

Daha çok örnek veririm de, bu yeter sanırım.. Sadece mantığı çözmek için hatırlatayım..

Aynı AİHM, “Başörtü, yasaklanabilir. Bu ülkelerin iç işidir” deyip başörtü yasağının Türkiye’de devam etmesi kararı verdiğinde, Yavuz Bey yine önceki günkü görüşünü mü serdediyordu:

“Biz hukuk tanımaz, hukuk saymaz, uluslararası anlaşmalara itibar etmez, kafasına göre davranır, keyfine göre konuşur bir ülke imajının içerisine düşmemeliyiz.”

Veya şöyle soralım: “AİHM ne derse, o hukuktur” mu? AİHM, haşa insanüstü, sorgulanamaz bir mahkeme midir? AİHM kararı karar da.. Bizim Türkiye’deki mahkemelerimiz boru mu?

Devam ediyor Yavuz Bey:

“Biz şöyle bir ülke olamayız: Efendim, biz söz verdik ama sözümüzde durmayız, biz anlaşmalara imza atarız ama imza attığımız anlaşmalara kendimizi bağlamayız, kendi işimize gelen kurallara itibar eder, kendi işimize gelmeyen kurallara da keyfi davranırız.”

Afedersiniz, o zaman siz de şöyle düşünüyorsunuz Yavuz Bey: “Durun daha siz durun. Apo’nun heykelini dikeceğiz, heykelini..” Siz de bu kanaatte misiniz, Yavuz Bey? Ki, şehit edilmiş binlerce askerimizi ve polisimizi görmezden gelircesine, PKK’nın başının heykelini dikme sözü veren adamın tahliyesini içeren AİHM’in verdiği hukukdışı kararı kutsuyorsunuz?

Sözleşmeye sadık kalacakmışız! Sözleşmeye AİHM de sadık kalsın.. Eline silah alan adamların tahliyesini bize dayatmasın.. Çıksın izah etsinler, “Gerilla’nın (o “Gerilla” diyor, ben “Terörist” diyorum) cenazesine katılmayan milletvekili için disiplin soruşturması açarım” demek, terörü kutsamak değil de, nedir? Çıkıp söylesinler, birisi “Bin Laden’in heykelini dikeceğiz” dese, AİHM “O kişinin de ifade hürriyeti var, tutuklayamazsınız” der mi? Lütfen beyler.. Siyaset yapıyorsunuz, anlarım.. Anlarım da.. Siyaset yaparken, kendi kafanıza da sıkmayın, yani!

Yazının tamamı için tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.