Fatih Altaylı'nın Suriyelilere yönelik ırkçı açıklamaları hakkında suç duyurusu


Ülkemizin son yıllarda terörle mücadelesindeki üstün başarısını görmezden gelen gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk ekranlarında yayınlanan 'TekeTek' adlı programda skandal açıklamalara imza attı. Altaylı, Suriyeli mültecilerle ilgili ırkçı söylemlerde de bulunarak: “Türkiye'yi biz Suriye'ye savaşsız kaybettik. Türkiye'nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yakında bizi atacaklar buradan, öyle bir hal var" dedi.


 Fatih Altaylı Habertürk ekranlarında yayınlanan "Teke Tek" adlı programda çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Suriyeli mültecilerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Altaylı: "Türkiye'nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yakında bizi atacaklar buradan, öyle bir hal var. Son derece özgürler, hiçbir yükümlülükleri yok, hesap verme durumları yok, yasaklar onları bağlamıyor bizi bağlıyor" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ BİZ SURİYE'YE SAVAŞSIZ KAYBETTİK"


Ülkemizin son yıllarda terörle mücadelesindeki üstün başarısını da görmezden gelen Altaylı; "Açık söylemek gerekirse Türkiye'yi biz Suriye'ye savaşsız kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye'yi esir almış gibi görünüyorlar. Sokağa baktığımız zaman ortaya çıkan tablo bu" gibi skandal sözlere imza attı.


ALTAYLI'YA SUÇ DUYURUSU


Altaylı'nın bu açıklamaları tepki çekerken Mülteci Hakları Derneği ise gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Mülteci Hakları Derneği, sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklamada: "Gazeteci Fatih Altaylı'nın özel bir televizyon kanalında sarf ettiği, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, mültecileri açıkça hedef gösteren ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları nedeniyle dernek olarak savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.