Kafkasya Emirliği lideri Aslan Byutukaev Rus-Kadirov ortak operasyonu ile öldürüldü


Çeçenistan'ın rus işbirlikçi lideri Ramazan Kadirov, Aslan Byutukaev'in öldürüldükten sonraki görüntülerini paylaştı.  Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, operasyon ve sonuçları nedeniyle Kadirov'u arayarak tebrik ettiğini duyurdu 

Aslan Byutukaevi'in İmarat Kafkas ( Kaskafya Emirliği) eski lideri Dokku Umarov'un 2013 yılında düzenlenen saldırı ile öldürülmesinin ardından bu göreve gelmişti. Kafkasya Emirliği Lideri 46 yaşındkai Byutukaev ve 5 savaşçı arkadaşı Çeçenistan'ın Achkhoy-Martanovsky kırsalındaki Katyr-Yurt bölgesinde öldürüldü. 

Putin'den Kadirov'a tebrik 

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, operasyon ve sonuçları nedeniyle Kadirov'u arayarak tebrik ettiğini duyurdu. Rus makamlar operasyonun Rusya ve Kadirov ortaklığı ile uzun süredir planlandığını ve bugün harekete geçildiğini belirtti. Rus medyası, Kadirov'un operasyonu bizatihi yönettiğini ve Aslan Byutukaev'dan  Domodedovo Havaalanı saldırısını planlayan isim olarak bahsediyor.

Kadirov'un adamları başını kesti

Putin yanlısı Çeçen Lider Ramzan Kadirov, kendi komutasındaki birliklerin Byutukaev'i Katar-Yurt köyündeki bulduklarını ve hepsini olay yerinde öldürdüklerini söyledi. Kadırov, baskının bölgede kalan son militan grubunun ortadan kaldırıldığını iddiasında bulundu. Kadirov Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda Kafkas Emirliği Lideri Aslan Byutukaev'in kafası kesilmiş resimlerini paylaştı. 

1 yorum:

  1. Ramzan Kafirov... o ölüm sana da var . Bizim ölümüz şehid kalanımız mücahid. Sizin ölünüz leş kalanınız hain

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.