CHP'li Belediye'de işçiler greve gitti..Maltepe "Çöptepe" oldu!

CHP'li Maltepe Belediyesi ile işçiler arasındaki anlaşmazlık tam gaz sürüyor. 1500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine temizlik görevlileri greve başladı. Bunun üzerine Maltepe sokaklarında çöp dağları oluştu. 

Geçen hafta da İstanbul Kadıköy’de CHP'li yönetim  belediye işçileriyle toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varamamış ve işçiler greve çıkmıştı 



Haber Türk'te yer alan bilgiye göre Belediye Başknı Ali Kılıç şu ifadeleri kullandı..


İşçilerimizin, emekçilerimizin grev hakkına saygı duyuyorum ama param yok ne yapayım! Gelir-gider ortada. Maaşlara ayda 20 milyon TL ödüyorum. Yani yılda 240 milyon TL. Maltepe Belediyesi’nin yıllık geliri ise 310 milyon TL. 240 milyon TL’yi maaşlara verince geriye kalıyor 70 milyon TL. Ben bu 70 milyon TL ile 550 bin nüfuslu bir ilçenin bir yıl boyunca hizmetlerini, yatırımlarını yapmak zorundayım. Keşke belediyenin daha fazla geliri olsa da işçilere daha fazla maaş ödeyebilsem. Ama gelir bu kadar. Personel gideri gelirin yüzde 70-80’ini bulmuş durumda. Hal böyleyken taviz veremem. Bütçedeki yedek ödeneği bile aktararak işçilere verilebilecek maksimum rakamı yakaladık. Koca bir ilçenin onlarca hizmeti, yatırımı var. Para olmadan nasıl yaparım bunları! Anlayış göstermeleri gerekiyor.”

Vatandaşlar ise "Şu vaziyete bakar mısınız? Kar oldu, yemeğe tuz atacak kadar tuz atmadılar bu yollara ana arterler de dahil. Bu ne Allah aşkına. Biz şehirde mi yaşıyoruz köyde mi?" diye dert yandı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

 İstanbul Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından alınan grev kararı nedeniyle sokaklarda çöp yığınları oluştu.

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı.Belediye binası önünde toplanan işçiler, "Bu İş Yerinde Grev Var" yazılı pankartı bina girişine astı.



Grev kararı sonrası Maltepe’deki bazı sokaklarda çöp konteynerleri doldu taştı.Taşan çöpler yerlerde birikirken mahalle sakinleri de duruma tepki gösterdi.

Öte yandan gece saatlerinde grev yapan işçiler, Zümrütevler’de bulunan belediyeye ait garajda toplanarak ateş yakarken gündüz kurulan semt pazarının kaldırılmasının ardından yerlerde çöp birikintileri kaldı.  

Bir başka mahalle sakini ise, "Bu vaziyete bakar mısınız? Kar oldu, yemeğe tuz atacak kadar tuz atmadılar bu yollara ana arterler de dahil. Bu ne Allah aşkına. Biz şehirde mi yaşıyoruz köyde mi? Virüs aldı götürüyor. Bu virüs değil de nedir. Bu virüsten daha tehlikeli değil mi. Çok yazık." diye konuştu.

Öte yandan gece saatlerinde grev yapan işçiler Zümrütevler'de bulunan belediyeye ait garajda toplanarak ateş yakarken gündüz kurulan semt pazarının kaldırılmasının ardından yerlerde çöp birikintileri kaldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.